Cumhurbaşkanı Hassan, silahlı saldırganın Darüsselam'da üç polis memurunu ve bir özel güvenlik görevlisini öldürdükten sonra vurularak öldürüldüğünü söyledi.
Cumhurbaşkanı Samia Suluhu Hassan, Tanzanya'nın ticari başkenti Darüsselam'daki Fransız büyükelçiliği yakınında üç polis memurunu ve bir özel güvenlik şirketi çalışanını öldürdükten sonra saldırı tüfeği kullanan bir saldırganın vurularak öldürüldüğünü söyledi.

Hassan, Twitter'da saldırganın "etkisiz hale getirildiğini" ve "sakinliğin geri döndüğünü" söyledi.
Hassan, "Polis gücüne ve Darüsselam'ın Salenda semtinde silahlı bir kişinin kendilerine saldırması sonucu öldürülen SGA güvenlik şirketinden üç polis memuru ve bir polis memurunun ailesine başsağlığı diliyorum" dedi.

Polis Müfettişi General Simon Sirro, Tanzanya haber sitesi Millard Ayo tarafından yayınlanan kısa bir videoda polisin saldırganı teşhis etmeye çalıştığını söyledi. Saldırganın amacının bilinmediğini söyledi.

Polis operasyonları başkanı Liberatus Sabas gazetecilere verdiği demeçte, olayda altı kişinin daha yaralandığını söyledi.

Görgü tanıklarına göre, Fransız misyonundaki polis ve yakındaki bir banka, polis memurlarını öldürmek istediğini bağıran saldırganı durdurmaya çalıştı.


Anadolu haber ajansının aktardığına göre, kentin Kinondoni semtinde bir yolcu otobüsünde bulunan Lucy Kilomo, "Birkaç sürücü araçlarını yolda bırakıp hendeğe kaçtı" dedi.

Adam polis tarafından vurulduğunda yolun ortasında duruyordu.

ABD Büyükelçiliği güvenlik alarmı vererek vatandaşları bölgeden uzak durmaları konusunda uyardı.

Çatışma, Cumhurbaşkanı Samia Suluhu Hassan'ın Tanzanya'nın ticaret merkezi olan şehrin başka bir yerinde güvenlik görevlilerine hitap etmesinden kısa bir süre sonra meydana geldi.

Olay, Sinza'nın Darüsselam banliyösünde psikolojik sorunları olduğuna inanılan bir silahlı kişinin arkadaşını öldürüp intihar etmesinden sadece bir ay sonra meydana geldi.

(Çeviri Haber-Dış Basın)