Taliban, Afganistan genelinde bir "af" ilan etti ve kadınları hükümetlerine katılmaya çağırdı, gergin bir başkentte sinirleri sakinleştirmeye çalıştı, sadece bir gün önce havaalanında kaos gördü, binlerce kişi şehrin uluslararası havaalanına saldırdı ve şehrin uluslararası havaalanına saldırdı. 

Batılı bir güvenlik yetkilisi Reuters haber ajansına verdiği demeçte, Afganistan'dan tahliye uçuşları, ABD birlikleri tarafından kontrol edilen Kabil havaalanının asfalt ve pisti artık kalabalıklardan temizlendi.
Yetkili, Afganistan'dan diplomatları ve sivilleri tahliye eden askeri uçakların havalanmaya başladığını söyledi.

Kabil havalimanında yaşanan kaosta, havalanırken bir jetin yan taraflarında mahsur kalan birkaç kişi de dahil olmak üzere en az yedi kişi öldü.

Washington DC'de, ABD Başkanı Joe Biden, birliklerini Afganistan'dan çekme kararının "kesinlikle arkasında durduğunu" söyledi ve ülkenin eski Batı destekli liderliğine Taliban'a direnemediği için ateş püskürdü.

Beyaz Saray'dan televizyonda yayınlanan bir konuşmada, "Kararımın tamamen arkasındayım" dedi. "Yirmi yıl sonra, ABD güçlerini geri çekmek için asla iyi bir zaman olmadığını zor yoldan öğrendim."

Bu arada, Taliban Afganistan'daki savaşın bittiğini ilan etti ve üst düzey bir lider, grubun yeni bir yönetim yapısı kurmadan önce yabancı güçlerin ayrılmasını bekleyeceğini söyledi.

Çin, Taliban ile "dostça ilişkilere" hazır olduğunu söylerken, Rusya ve İran da diplomatik girişimlerde bulundu.

(Dış Basın)