Piyasa Gündemi

Son dönemde artan enflasyon endişeleri ve tahvil faizlerindeki yükseliş eğilimi nedeniyle dün piyasaların yakın takibinde yer alan ABD’deki enflasyon verisi beklentilere paralel bir artış kaydetti. Küresel risk iştahındaki toparlanma eğilimi devam ederken, uzun vadeli tahvil faizlerindeki seyir önemini korumaktadır. Bugün Avrupa Merkez Bankası (ECB) toplantısı ve devamında ECB Başkanı Lagarde’ın açıklamaları günün öne çıkan gelişmesi olacaktır.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler  
     
•    10:00 Türkiye – Cari İşlemler Dengesi Önem: Yüksek
•    15:45 Euro Bölgesi - ECB Toplantısı Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

Risk iştahı üzerinde baskı oluşturan tahvil faizlerindeki yükseliş eğiliminin bu hafta içerisinde bir miktar durulmasının etkisiyle küresel hisse piyasalarında yukarı yönlü seyir dün de devam etti. Yurt dışındaki olumlu görünüm ve TL’deki değer kazanımlarının katkısıyla BIST-100 Endeksi günü %1,02’lik yükselişle 1.564,94 puandan tamamladı. ABD borsaları dün günü Nasdaq haricinde yükselişlerle tamamlarken, bu sabah ABD vadelileri hafif alıcılı bir seyir izliyor. Asya piyasalarında yeşil bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne hafif alıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 7,54 – 7,55 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:40 itibariyle 7,50’li seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne hafif alıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Dün yurtdışı piyasalarda olumluya dönen hava Borsa İstanbul’da da yukarı yönlü hareketleri destekledi. Bugün de yurtdışındaki olumlu havanın devam ettiğini görüyoruz. Dün BIST 100 kısa vadede en güçlü direnç olarak izlediğimiz 1.570 seviyesine oldukça yakın bir kapanış gerçekleştirdi. Endeksin gün içi zirve seviyelerinden kapatması olumlu bir tablo oluşturdu. Bugün ve yarın buranın üzerinde kalınıp kalınamayacağını takip edeceğiz. Haftalık kapanışın bu seviye üzerinde olması teknik alımları daha da hızlandırabilir ve daha önceki zirvenin bulunduğu 1.582’nin aşılması gündeme gelebilir. Aşağıda ise ilk desteğimiz 1.553 seviyesi iken bu seviyenin altında 1.528 takip edeceğimiz ikinci destek noktası olacak. 

 

Kaynak Gedik Yatırım
Hibya Haber Ajansı