2015'te İran ve ABD arasında imzalanan fakar 2018 yılında ABD'nin çekildiği nükleer anlaşmanın geleceğini ele almak için her ülkenin yetkilileri Avusturya'nın başkenti Viyana'da bir araya gelecek.

ABD yetkilileri, Avrupa, Rusya ve Çinli taraflarıyla anlaşmanın geleceğini ele almak iüzere bir araya geleceklerini açıkladı.Viyana'da gerçekleştirilmesi planlanan görüşmeleri olumlu bir adım olarak nitelendiren ABD'li yetkili, müzakerelerin zorlu geçmesini beklediklerini de ekledi.

Avrupa Birliği'nden (AB) bir üst düzey yetkili ise hedefin iki ay içinde anlaşmaya varmak olduğunu, bir başka diplomatik kaynak ise ABD'nin İran'a uyguladığı yaptırımlardan hangilerinin kaldırabileceğinin ve İran'ın nükleer sorumluluklarının konuşulacağını bildirdi.

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif ise sosyal medya Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, amaçlarının yaptırımların kademeli olarak kaldırılmasını nihayete erdirmek ve aynı zamanda nükleer önlemlerin devreye sokulması olduğunu söyledi. Zarif, İran ile ABD görüşmesi olmayacağını, buna gerek kalmadığını ifade etti.

 

Sivil Düşünce Haber Portalı
sivildusunce.com