Arab News'in haberine göre, Viyana'da düzenlenen özel bir toplantı, önümüzdeki ayın başından itibaren dünya piyasalarına ilave 400.000 varil tedarik etme planlarını doğrulayarak Suudi Arabistan ve BAE dahil bazı üreticilerin başlangıç ​​seviyesini yükseltmesine izin verdi. Üretimi hesaplıyorlar.

Anlaşma aynı zamanda mevcut OPEC+ ittifakını orijinal süresinin ötesine, en azından önümüzdeki Nisan 2022'nin sonuna kadar uzatacak. Suudi enerji bakanı Prens Abdülaziz bin Salman, anlaşmanın açıklanmasının ardından gazetecilere verdiği demeçte, "OPEC+ burada kalacak" dedi.

Prince, geçen hafta OPEC+ toplantısı iptal edildiğinde çıkmaza son veren görüşmeler hakkında "Uzlaşma bir sanattır" dedi.

Başarılı sonuç, OPEC+ bölümünün bazı bölümlerindeki teklifleri yatıştıracak. BAE enerji bakanı Suhail Al-Mazrouei, "BAE'nin OPEC+'ya bağlı olduğunu ve her zaman onunla ve onun içinde çalışacağını onaylayabilirim. Her zaman çok iyi arkadaş kalacağız." dedi.

Prens Abdülaziz, Rusya başbakan yardımcısı ve OPEC+ eş başkanı Alexander Novak'ın Suudi bakanın toplantıya Rusya'nın "her şeyi desteklemeye hazır" olduğunu söylediği mesajı okuduğunda grubun birliğinin altını çizdi.

Prens, "Bundan daha fazla güven göstermenin bir yolu yok," dedi.

Yeni şartlara göre üretim, 5,8 milyon varillik tam üretim kesintisi küresel pazarlara iade edilene kadar ayda 400.000 varil artacak.

OPEC+ bakanlarının küresel piyasaları izlemek için aylık toplantı rejiminin gelecek yılın sonuna kadar devam edeceğini, ancak üreticilerin tüm kesintileri Eylül 2022'ye kadar bitirmeyi umduklarını söyledi.

Ayrıca, üretim ayarlaması için temel hesaplamalar yeniden değerlendirilecek ve önümüzdeki Mayıs ayından itibaren yenileri yürürlüğe girecek.

BAE, günde 3,17 milyon varilden (bpd) günde 3,5 milyon varile yükselecek ve ana endişesini yeni tekliflerle karşılayacaktır. Suudi Arabistan ve Rusya, temel değerlerinin günde 11 milyon varilden 11,5 milyon varile çıktığını görecekler. Irak ve Kuveyt'in de daha fazla üretim yapmasına izin verilecek.

OPEC+, “Petrol talebinin net toparlanma işaretleri göstermesi ve aşılama programları hızlanırken dünyanın birçok yerinde ekonomik toparlanma devam ederken OECD hisse senetlerinin düşmesi nedeniyle piyasa temelleri istikrarlı bir şekilde güçleniyor” dedi.

Toplantıda ayrıca Eylül ayı sonuna kadar yeni seviyelere tam olarak uymanın ve geçmişteki aşırı üretimi telafi etmenin “kritik önemi” vurgulandı. Haziran ayında, uyumluluk yüzde 113 ile bir kez daha tarihsel olarak yüksekti.

Suudi ve BAE bakanları, yenilenebilir ve diğer daha temiz yakıtlar ve teknolojilerin benimsenmesi yoluyla enerji geçişini ilerletmek için bir strateji üzerinde birlikte çalıştıklarını vurguladılar. Prens Abdülaziz, "BAE ile çalışıyoruz ve onlarla göz gözeyiz." dedi. dedim. Dedim.

Küresel petrol piyasalarında bir belirsizlik dönemini sona erdiren anlaşma, enerji uzmanları tarafından memnuniyetle karşılandı.

Qamar Energy danışmanlığının CEO'su Robin Mills, Arab News'e şunları söyledi: “Bu, OPEC+ için iyi bir anlaşma. Anlaşmayı bir arada tutar ve tüm sorunlu ülkelerden gelecek için temel sorunu ele alır. Temel artışları almayan ülkeler muhtemelen bunları zaten kullanmayacaklardı.”

Uluslararası petrol piyasaları en son Cuma günü işlem gördü ve Brent varil başına 73.30 dolardan kapandı. İttifak bakanlarının 20. kez buluşacağı bir sonraki OPEC+ toplantısı 1 Eylül'de yapılacak.