Bakanlık, İsrail'in tek taraflı her türlü tedbir ve uluslararası meşruiyet kararlarını ihlal etmesini kınadıklarını açıkladı. Ayrıca, bölgede güvenlik ve istikrarı sağlamak için barış sürecini sürdürme şansını baltalayabilecek her girişimin de kınandığı belirtildi.

Bakanlık, ülke halkıyla olan duruşunu yeniledi ve Filistin meselesine haklı ve kapsamlı bir çözüme ulaşmayı amaçlayan tüm çabaları desteklediklerini vurguladı.

Ayrıca, Filistinlilerin uluslararası meşruiyet kararları ve Arap Barış Girişimi uyarınca başkenti Doğu Kudüs olan 1967 sınırlarında bağımsız devletlerini kurmalarına olanak sağlama konusundaki desteğini göstermiştir.

Sağlık görevlileri Cumartesi günü yaptığı açıklamada, El Aksa camii yerleşkesinde ve Kudüs'ün başka yerlerinde Filistinlilerle İsrail polisi arasında şiddetli çatışmaların yaşandığı bir gecenin 200'den fazla Filistinliyi yaraladığını, kentin haftalardır süren huzursuzlukların ardından daha da fazla şiddete hazır olduğunu söyledi.

Öte yandan Birleşik Arap Emirlikleri de el Aksa Camii'nin İsrailli yetkililer tarafından basmasını kınayarak, uluslararası hukuka uygun olarak sorumluluk üstlenmeleri gereğini vurguladı.