Kapsamlı program, Krallığı üç kıtayı birbirine bağlayan küresel bir lojistik merkez olarak konumlandırmayı ve Suudi Vizyon 2030'u desteklemek için tüm ulaşım hizmetlerini iyileştirmeyi amaçlıyor.

Stratejinin ekonomik ve sosyal hedeflerine ulaşılmasına yardımcı olmak için oyunun kurallarını değiştiren bir dizi proje ve ilgili kuruluşların çalışmalarını geliştirmek için iyileştirilmiş yönetişim planlanmaktadır. Ayrıca Ulaştırma Bakanlığı'nın Ulaştırma ve Lojistik Hizmetleri Bakanlığı olarak yeniden adlandırılmasını da yansıtıyor.

Taç fiyatı, "Bu strateji, Krallık'taki ulaştırma ve lojistik sektöründeki insani ve teknik yetenekleri güçlendirecek" dedi.

“Küresel ekonomi ile bağlantıyı güçlendirecek ve ülkemizin üç kıtanın ortasındaki coğrafi konumunu, gelişmiş bir lojistik-hizmet endüstrisi kurarak, yüksek kaliteli hizmet sistemleri inşa ederek ve uygulayarak ekonomimizi çeşitlendirmeye yatırım yapmasını sağlayacaktır. Lojistik sektöründe üretkenliği ve sürdürülebilirliği artırmak için rekabetçi iş modelleri.

“Ulaştırma ve lojistik, Krallığın 2030 Vizyonu programlarının ana odak noktası ve ekonomik sektörlerin sürdürülebilir kalkınmaya yönelik hayati bir etkinleştirme faktörüdür.”

Stratejinin kapsadığı alanların arasında altyapının geliştirilmesi, Krallık'ta bir dizi platform ve lojistik bölgenin başlatılması, gelişmiş işletim modelleri ve sistemlerinin uygulanması ve hükümet ile hükümet arasında etkili ortaklıkların kurulması ve güçlendirilmesi yer alıyor. özel sektör.

Dört ana hedefi var: Suudi Arabistan'ı bir lojistik merkeze dönüştürmek; ülke genelinde yaşam kalitesini artırmak; mali sürdürülebilirliği geliştirmek; ve kamu kurumlarının performansını iyileştirmek. Veliaht Prens Muhammed, stratejinin aynı zamanda Suudi Arabistan'ı transit yolcu sayısı açısından küresel olarak beşinci sıraya taşımayı, ülkenin hizmet verdiği uluslararası destinasyon sayısını 250'nin üzerine çıkarmayı ve yeni bir ulusal havayolu şirketi kurmayı hedeflediğini söyledi. Bu projelerin başarılı bir şekilde uygulanması Hac, Umre ve turizm gibi diğer sektörlerin kendi gelişim ve büyüme hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olacaktır.

Yeni strateji, hava kargo sektörünün kapasitesini ikiye katlayarak 4,5 milyon tonun üzerine çıkarmayı da hedefliyor.


Veliaht prens, deniz taşımacılığı planlarıyla ilgili olarak şunları söyledi: "Strateji, yılda 40 milyondan fazla konteyner kapasitesine ulaşmamızı sağlıyor." Liman altyapısının geliştirilmesine ve lojistik sektörüyle entegrasyonun artırılmasına, uluslararası denizcilik hatlarıyla bağlantının genişletilmesine ve demiryolu ve karayolu ağları ile entegrasyonun iyileştirilmesine yönelik ilgili yatırımları içerdiğini sözlerine ekledi. onun ekonomisi."

Krallığın demiryollarının şu anda 450 km'si Mekke ile Medine arasındaki Haramain hızlı demiryolu olan bölgedeki en büyük yüksek hızlı ulaşım projesi olan 5.330 kilometrelik bir hat ağı üzerinden yolcu ve yük hizmetleri sunduğunu söyledi.

Yeni strateji, demiryolu ağının toplam uzunluğunu tahmini 8.080 km'ye çıkaracak. 1.300 km'yi aşan ve Krallığın Basra Körfezi kıyısındaki limanlarını Kızıldeniz kıyısındaki limanlara bağlayacak bir "kara köprüsü" projesini içeriyor. Yılda 3 milyondan fazla yolcu ve 50 milyon tondan fazla yük taşıma kapasitesine sahip olacak ve geçtiği alanlarda yeni fırsatlar yaratacak.

Krallığın lojistik performans endeksini geliştirerek dünyanın ilk 10 ülkesi arasında yer alması umulmaktadır. Demiryollarında operatörler ve yatırımcılar için açık bir pazar sağlayarak, Arap Körfezi ülkeleri arasındaki arabağlantıyı teşvik etmeyi ve Krallığı bölgesel ve uluslararası taşımacılık ekonomilerinde etkili bir güç olarak konumlandırmayı amaçlıyor.

Veliaht prens, stratejinin, küresel ölçütlerle iyi bir şekilde karşılaştırılabilen yüksek düzeyde bir bağlantı sağlayan Krallığın yol ağı gibi önemli mevcut sütunlar üzerine inşa edildiğini vurguladı.

Yeni strateji, Krallığı yol kalitesi ve güvenliği açısından en gelişmiş ülkeler arasında konumlandırmayı amaçlıyor. Bunu başarmak için, karayolu trafik kazalarının sayısını azaltmak, en iyi küresel uygulamaları uygulamak, verimli bağlantı sağlamak ve Suudi şehirlerinde toplu taşımayı geliştirmek için tasarlanmış girişimleri içeriyor.

Ek olarak, gelişmiş sürdürülebilirlik, yakıt tüketiminde yüzde 25 azalma ve en yeni ve yenilikçi küresel teknolojilerin benimsenmesi yoluyla ulaşım zorluklarına akıllı çözümler sağlanması dahil olmak üzere çevresel hedefler vardır.

Veliaht prens, stratejinin ana hedeflerinden birinin ulaştırma ve lojistik sektörünün ulusal kalkınmaya katkısını artırmak olduğunu kaydetti.

 

(Dış Basın)