Arap basınında yer alan habere göre, üst düzey bir Suudi yetkili, Riyad'da düzenlenen bir konferansta, Dördüncü Sanayi Devrimi'nden (4IR) ileri teknolojinin Suudi ekonomisi için yeni gelir akışlarında yaklaşık 1 trilyon riyal üretmesinin beklendiğini söyledi.

Krallık, daha akıllı şehirler ve altyapı için çabalarken robotik, yapay zeka ve kablosuz üretim modellerinden ekonomik destek alacak.

Suudi 4IR konferansının açılış konuşmasında, İletişim ve Bilgi Teknolojileri Bakanı Abdullah Alsawaha, WEF ile işbirliği içinde Suudi 4IR merkezinin açılışını duyurdu ve Suudi şehirlerinin ayak uydurması gerektiği için merkezin daha fazla yeniliği teşvik edeceğini söyledi. Teknolojik gelişmeler.
Kral Abdullah Bilim ve Teknoloji Şehri'nde düzenlenen iki günlük konferansta dinleyicilere, Krallığın küresel bir teknoloji merkezi olacak yeni NEOM giga projesinde teknolojik olarak en gelişmiş altyapıyı inşa ettiğini söyledi.

 

Dördüncü Sanayi Devrimi kavramı ilk olarak Dünya Ekonomik Forumu başkanı Klaus Schwab tarafından önerildi ve 2016'da Davos'ta düzenlenen yıllık WEF toplantısının temasıydı. WEF, ilk 4IR Merkezini 2016'da San Francisco'da açtı. 13 Suudi Arabistan dahil ülkeler.

Konferansta konuşan Schwab, "Bu lansmanla, büyüyen küresel merkez ağımızın bir parçası oldunuz.

İletişim ve bilgi teknolojisi bakan yardımcısı Haytham Alohali, Suudi Arabistan'ın şehirlerini dijitalleştirmeye büyük yatırım yaptığını ve şehirlerinin yüzde 60'ının 5G ağları tarafından kapsandığını söyledi.

Sanayi Bakanı Bandar Alkhorayaf, hükümetin dünyadaki en gelişmiş E-devlet sistemlerinden birini geliştirdiğini ve dijital dönüşümünü desteklemek için veri ve yapay zeka kurduğunu belirterek, Krallığın 10.000'den fazla fabrika ile güçlü bir üretim üssüne sahip olduğunu sözlerine ekledi. Üretim tesisleri ve işgücü için gerekli altyapı ve hizmetleri sağlayan entegre sanayi şehirleridir.

CEO Yousef Albenyan konferansta yaptığı açıklamada, dünyanın önde gelen petrokimya üreticisi SABIC'in teknik gelişmelere ayak uydurmaya çalıştığını ve yapay zeka, makineler ve robotikte dijital dönüşüme odaklandığını söyledi. Ayrıca müşterilerine akıllı çözümler sunmayı ve rekabet sürecini iyileştirmeyi hedefliyor."