Devlet haber ajansı SANA, Suriye hava savunma sistemlerinin İsrail tarafından başkent Şam üzerinden atılan füzeleri vurduğunu söyledi.

Suriye ordusundan bir kaynak, "Bugün 01:26 sıralarında İsrailli düşman, Beyrut'un güneydoğusundaki Şam kenti yakınlarındaki bazı noktaları hedef alan bir hava saldırısı düzenledi" dedi. SANA.
Suriye televizyonu, hava savunma sistemlerinin şehrin üzerindeki hedeflere ateş açtığını gösterdi.

Açıklamada, "Hava savunmamız saldırganın füzelerine karşı koydu ve çoğunu düşürdü ve kayıplar malzeme ile sınırlıydı" dedi.

video oynatmak
Görgü tanıkları, İsrail uçaklarının Cuma günü şafak vakti Beyrut'un eteklerinde alçak irtifalarda kükredi.

Suriye'deki şiddeti izleyen İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, saldırıyı doğruladı.

İsrail saldırısının, Şam yakınlarındaki kırsal bölgeler olan Barzeh ve Jamraya'da İran yanlısı milisler tarafından silah geliştirmek için kullanılan Suriye hükümet güçlerinin bir alanını hedef aldığını söyledi.

Muhafız, ambulansların hedeflenen bölgeye koştuğunu ve bölgenin Suriye güvenliği tarafından kordon altına alındığını söyledi.

İsrail ordusu, Suriye'ye yönelik bildirilen saldırı hakkında yorum yapmaktan kaçındı.

Geçen ay Suriye, İsrail hava saldırılarının Şam ve Humus bölgelerini hedef aldığını ve ülkenin hava savunmasının birkaç İsrail füzesini engellediğini ekledi.

2011'de Suriye'de savaşın başlamasından bu yana İsrail, Suriye topraklarına yüzlerce hava saldırısı düzenledi ve hükümet mevzilerini, İran destekli müttefik güçleri ve Lübnan Hizbullah hareketi savaşçılarını hedef aldı. Ancak, nadiren bu tür saldırıları kabul eder.


İsrail ordusu kısa süre önce Suriye'deki aktif Rus hava kuvvetleriyle çatışmayı önlemek için saldırılar başlatmak için Lübnan hava sahasını kullandı.

(Çeviri Haber-Dış Basın)