NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, açıklamalarda bulundu. Stoltenberg, şu ifadeleri kullandı:

"Barış ve özgürlüğümüzü korumak, değerlerimizi korumak zorundayız. Savunmaya daha fazla yatırım yapmalıyız. Yüzbinlerce asker teyakkuzda bekliyor. Hava ve deniz unsurlarını artırma masada. Daha büyük tatbikatlar yapmamız söz konusu. NATO'nun askeri komutanlarına seçenekler sunacağız. Büyük yatırımlar gerekecek. Almanya ve diğer müttefiklerimizin bu konudaki adımlarını olumlu karşılıyorum. Daha fazla çalışmalıyız ki değerlerimiz koruyabilelim.

Soru- NATO'nun Çin'in Rusya'ya destek olduğu konusunda herhangi bir kanıtı varmıı.?

NATO'nun temel amacı müttefikleri korumaktır. Doğu kanadında teyyakkuzu artırdık. NATO toprağının her karışını koruyacağız. Çin'de Rusya'nın işgalinde kınama konusunda geri kalan ülkelere, dünyaya katılmalı. Yapılan her destek savaşa destek olmak anlamına gelecektir. Ve Çin'in uluslararası hukukun açık bir şekilde ihlali olacaktır. Ve destek olmaması çağrısında bulunuyoruz. Yakından takibi sürdürüyoruz. Çin'de Rusyanın vahşi işgalini kınamalı

Soru- NATO'nun bazı ülkelere önemli savunmaları var. NATO'nun eşiği nedir.? NATO'nun müdahale etmesi için doğru zaman değil mi.?

NATO müttefikleri Ukrayna'yı uzun yıllardır destekliyor. Ukrayna silahlı kuvvetleri NATO'nun destekleri sayesinde çok daha güçlü ve eğitimli. Tabi en önemlisi Ukraynalıların cesareti. Bu tamamen Putin'in sorumluluğu olan bir savaş ve askerlerini geri çekmeli. Biz tam da bu çağrıda bulunuyoruz.

Ukrayna değerli bir ortağımız. Onlara destekelrimiz devam edecek. Aynı zamanda yaptırımlarda Rus ekonomisini sarsmış durumda. İttifak olarak amacımız müttefiklerimizi korumak. Putin'in Ukraynai şgalinden sorumlu olduğunu belirtiyoruz. Savaşı hemen bitirmesi gereken Putin'dir. NATO müttefikleri birçok farklı ekipman desteğinde bulunuyor. Biz desteğimizi artırıyoruz."
Hibya Haber Ajansı