AK Parti Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısının ardından açıklama yapan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Yunanistan Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiadis'in Paskalya mesajını işaretleyerek Anastasiadis'in tepkisini dile getirdi. Çelik, "Bu saygısızlığı Türkiye Cumhuriyeti ve KKTC'ye iade ediyoruz" dedi.

AK Parti Çelik'in açıklamalarından satırbaşları şöyle:

"Kıbrıs toplantısı Cenevre'de yapıldı. KKTC'nin eşit şartlar tezi ortaya atıldı. Rum tarafının masaya oturup KKTC'nin ve Türkiye'nin kazanımlarını deşifre etme yaklaşımı var. Bu uzun yıllardır devam ediyor. Yunan tarafı bunu uzun süredir uyguluyor. " Uzak duralım, Türkiye'nin hak ve çıkarlarını suistimal edelim. Türkiye ve KKTC bunu kabul etmeyince AB'ye şikayette bulunalım. ''

BU SÖZLEŞMEYİ AYNI ÖDEDİK

Anastasiadis'in Paskalya vesilesiyle yaptığı açıklama, müzakere alanının yıkıldığını gösteriyor. Bu kadar kötü bir ağızla konuşmak, zihniyetinin ne kadar yozlaşmış olduğunu ortaya koyuyor. Avrupalı faşistlerin dilini konuşan biri olduğunu görüyoruz. Yapmaya çalıştıkları şeyin KKTC'yi yok etmek, hak ve menfaatlerini gasp etmek olduğunu biliyoruz. Türk tarafını o egemen devlete bağlayan bir kurgu. Aşırı ve maksimalist talepleri kabul edilmediği için KKTC egemenlik hakkını talep ettiği için bu konuşmaları büyük bir çılgınlıkla yapıyor. Bu saygısızlığı Türkiye Cumhuriyeti ve KKTC'ye iade edeceğiz.

Türkiye sadece müzakere için müzakere yaklaşımından kaçınıyor. Müzakere zeminini yok eden Anastasiadis'tir. Anastasiadis çılgınca açıklamalar yapar. Şimdi KKTC ve Türkiye'nin AB'ye girmesinden şikayet edeceğini söylüyor. AB bu konudaki siyasi politikasını yenilemelidir. Böyle bir mekanizmanın işleyişi, AB'nin geleceği için düşündürücüdür. AB'nin vizyon eksikliği karşısında Miçotakis'e sunulan bir durum. Müzakereden kaçan kısım Rum tarafıdır. Adadaki gerçeklere göre müzakereler yapılmalıdır. "