Son Dakika! Sabahın ilk ışıklarında İsrail Filistin'e yağmur yağarken hayatını kaybedenlerin sayısı 53'e yükseldi ve BM'den çok kritik bir uyarı geldi. İsrail yönetiminin en güvenli savunma sistemlerinden biri olan Demir Kubbe'nin geçişi ve Tel Aviv'deki Filistinli direniş gruplarının roketlerle hedef alınması İsrail'de güvenlik endişelerine neden oldu.

Uzmanlar, Tel Aviv'in böylesine büyük bir saldırıya uğradığını, İsrail tarihinde bir ilk olduğunu ve Gazze'deki olası bir kara harekatının Filistinli direniş gruplarına fayda sağlayacağını belirtiyor.

Iraklı akademisyen Liga Mekki Twitter hesabında "Tel Aviv'in bombalanması çatışma sürecinde önemli bir gelişmedir. Mevcut savaşın sonucu ne olursa olsun eşi görülmemiş yeni bir durum yarattı" dedi. Mekki şöyle yazdı: "İsrail'in Gazze'yi bombalaması yıkıma neden olacak, ancak zafer getirmeyecek. İsrail, savunma gücünün çökmesiyle yenilgiye uğradı." İsrail Tel Aviv'de ilk kez böyle bir duruma karşı çalışmasıyla tanınan Filistinli yazar Adnan Abu Amir, Twitter'da yaptığı bir paylaşımda, İsrail'in önemli siyasi analistlerinden Nahum Barnaya'nın İsrail savunmasının sorgulandığını söyledi. Hamas'ın Tel Aviv'e saldırılarıyla İsrail büyük güç kaybetti.

Ebu Amir, İsrail'in 73 yıllık tarihinde böyle olası bir duruma karşı ihbar edilen ilk kişinin Tel Aviv olduğunu da kaydetti. El Cezire'ye telefonla konuşan Siyaset Bilimi Profesörü Muhaymer Abu Sade, Hamas'ın attığı roketlerin Demir Kubbe savunma sisteminin başarısızlığını ortaya çıkardığını ve İsrail'in daha fazla tutacağını söyledi. Hamas'ın resmi açıklamasına göre, İsrail saldırısında üst düzey komutanlarından biri öldürüldü. Bassem Issa adlı üst düzey askeri Hamas yetkilisi, 2014'teki çatışmalardan sonra ölen Gazze'deki kıdemli komutan oldu. Hamas, "Bassem Issa'nın kardeşleri ve bazı kutsal savaşçılarla bir şehit bulun" dedi. açıklamalar yer aldı.