Kürt siyasetçi ve yazar Sıdkı Zilan, sosyal medya Twitter hesabından paylaştığı mesajında, Taliban'ın Afganistan'da görevi devralmasına tepki gösteren Kemalist'lere tarihte yaşanan gerçeklerle yanıt verdi.

Sıdkı Zilan Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

*"Kürtlere soykırım yapan Kemalistler; Taliban'ın baskıcı ve gerici olduğundan bahsediyor ve işgalcilere medeni dünya diyor. Bazı saf Kürtler de buna iştirak ediyor, itirazımız buna. Bu, ABD karşıtlığı değildir."

*"ABD bile hatasını kabul edip, Taliban ile anlaştı ve ülkeyi onlara teslim edip, 20 yıldır kene gibi beslediği asalaklardan kurtuldu. Taliban ile anlaşma herkes için önemli kazanımlar içeriyor.
Ülkede birliği sağlama, dünya ile entegrasyon, teröre sıfır tolerans bu cümledendir."

*"Solcu ve Alevi Kürtleri seviyorum, lakin ideolojik yaklaşımla; Kürdistan düşmanı Kabil hükümetini es geçip, Kürtlere yakın olan Suudi, BEA vd ülkelerin tanıdığı Taliban'a bu denli husumeti anlamıyorum.
Sadece Raşit Dostum için bile olsa insan Taliban'a dua etmez mi?"

*"Aykırı gibi duran şey, Perinçek'in Truva Atı olarak Taliban'ı desteklemesi olabilir.
Perinçek'in tezi çürük, çünkü Kemalizm batılı kötü değerlerin bekçisi iken, Taliban farklı.
Kemalizm sadece Yunanla savaştı; Rusya ve İngilizlerden destek aldı; Taliban ise ABD ile savaştı."

*"Apocu Kürtler de biliyor ki; Perinçek bir ara PKK ve Öcalan'ı da destekledi; yani buradan vurmasınlar, ayıp oluyor. Kaldı ki Perinçek Afganistan'a gitmiş ve Taliban'a gül vermiş de değil; gitse de ayakta işeme yasağı var, çok sorun yaşar, çünkü ayağında arıza var."

 

Sivil Düşünce Haber Portalı