Metro Türkiye bünyesinde yer alan ve Türkiye’nin ilk gastronomi keşif platformu Gastronometro’nun şeflerinin “Balkabağı Tatlısı” tarifi ile sevdiklerinizin kalbine dokunacak bir lezzet hazırlayabilirsiniz. Sevdiklerine hediye almak isteyenler ise Metro Türkiye’nin teknoloji ürünlerinden kişisel bakım ürünlerine çikolatadan belirli gıda ürünlerine kadar birçok üründe 11-14 Şubat arasında geçerli indirim kampanyasından faydalanabilecek.

Yeni umutlar ve heyecanla girdiğimiz 2021 yılının özel günlerinin ilki yaklaşıyor. Metro Türkiye, Sevgililer Günü’ne özel hediye seçimi için “Kalbinize dokunacak lezzetler ve daha fazlası” sloganı ile teknoloji ürünlerinden kişisel bakım ürünlerine çikolatadan belirli gıda ürünlerine kadar birçok üründe 11-14 Şubat arasında geçerli indirim kampanyasını müşterileri ile buluşturuyor. Ayrıca Türkiye’nin ilk gastronomi keşif platformu Gastronometro’nun şeflerinin imza attığı tatlı tarifi ile yürekten şeflerin yeteneklerini gösterebileceği lezzetli bir tarif sunuyor.

 

Evlerde daha fazla zaman geçirilen bu dönemde sevdiklerinizi kendi ellerinizle hazırlayacağınız yemeklerle mutlu edebilir; lezzetli sofralarınızı özel bir tatlı ile tamamlayarak sevdiklerinizi şaşırtabilirsiniz. Lezzetli bir tatlı için Gastronometro’nun şefleri tarafından hazırlanan “Balkabağı Tatlısı” tarifini deneyebilirsiniz. Özellikle kış mevsiminin vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alan balkabağı tatlısına özel bir yorumla hazırlanan bu tarifle sevdiklerinize mutfaktaki yeteneklerinizi gösterebilirsiniz. İşte Sakızlı Su Muhallebisi, Balkabaklı Terin ve Çikolata Kreması lezzetlerinin bir araya getirilerek hazırlandığı o muhteşem tatlı tarifi:

 

Balkabağı Tatlısı (Dört Kişilik - Sakızlı Su Muhallebisi, Balkabaklı Terin ve Çikolata Kreması ile)

Alerjen Bilgisi: Glüten ve laktoz içerir.

 

Malzemeler

Sakızlı Su Muhallebisi için 

Süt                                                                     250ml

Su                                                                      250ml

Şeker                                                                100gr

Damla Sakızı                                                     2gr

Nişasta                                                              28gr

Su                                                                      20ml

 

Balkabağı Terin için 

Balkabağı Püresi                                              500gr

Şeker                                                               200gr

Yaprak Jelatin                                                 3 adet

Toz Tarçın                                                       3gr

Muskat Rendesi                                              2gr

 

 

 

Çikolata Kreması için 

%53 Bitter Çikolata                                      200gr

Krema                                                          100ml

Sumak                                                          15gr

 

Vişne Kompote için 

Vişne Konserve (tane)                                 200gr

Vişne Suyu Konserve                                  100ml

Pektin                                                            5gr

Esmer Şeker                                                 80gr

 

 

Hazırlanışı

Sakızlı Su Muhallebisi

Su, süt, şeker ve damla sakızı bir tencere içerisinde ocakta kaynatılır. Ayrı bir kabın içerisinde su ile nişasta açılır ve kaynayan karışıma eklenerek bağlanır. Ocaktan kenara alınır ve soğumaya bırakılır.

 

Balkabağı Terin 

Jelatinler soğuk su ile ıslatılır. Balkabağı püresi, şeker, toz tarçın ve muskat rendesi ocakta 4-5 dk. kaynatılır. Önceden ıslatılmış jelatinlerin suyu süzdürülüp kaynayan karışım ocaktan alınınca içerisine ilave edilir. Çember bir kalıbın içerisine 1 cm kalınlığında doldurulur ve dolapta soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra üzerine sakızlı muhallebi de 1 cm kalınlığında dökülür ve tekrar soğutulur. 1,5 saat soğutulduktan sonra çemberler üzerinden çıkartılır.

 

Çikolata Kreması 

Krema ve sumak 1 dk. kaynatıldıktan sonra ocaktan alınıp süzdürülür. Süzdürülen krema çikolatanın üzerine dökülüp çırpma teli yardımı ile eritilir ve üzeri streç ile kapatılıp dolapta soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra karışım iki yemek kaşığı arasında şekil verilerek tatlının üzerine konur. 

 

Vişne Kompote 

Konservedeki vişne suyu bir tencerenin içerisine alınır ve ısıtılır. Esmer şeker ile pektin karıştırılıp ilave edilir ve kaynatılır. Ocaktan alınıp içerisine konserve vişneler ilave edilir spatula yardımı ile ezmeden karıştırılıp soğumaya bırakılır.


Hibya Haber Ajansı