Dr. İbrahim Taşdemir, 3 Eylül 2020'de Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından atandığı SERKA'da bölgeyi kalkındıracak yüzlerce önemli projeye imza attı. SERKA Genel Sekreteri olarak Serhat Bölgesinin ekonomik olarak kalkınmasında büyük rolü olan Taşdemir, İpek Yolu tren hattının Ağrı'dan geçmesi için de geçtiğimiz aylarda protokol imzalamıştı.

SERKA, Ağrı, Ardahan, Iğdır ve Kars’ta faaliyet gösteriyor. İlk kurulduğunda merkezi Ağrı olan SERKA, nüfusu ve potansiyeli oldukça düşük olan Kars'a götürüldü.

Genel müdürlükten telefonla aranarak görevine son verildiği kendisine aktarılan Taşdemir'in devlet adabına yakışmayacak bir usülle görevinden alındığı kaydedildi. 

Taşdemir, görevden alınmasına ilişkin Sivil Düşünce'ye yaptığı açıklamada, "Görevimi layıkıyla yerine getirdim. Yüzlerce başarılı projeye imza attım. Bölgenin kalkınması için büyük çaba sarf ettim." ifadelerini kullanarak görevden alınmasının nedenine ilişkin kendisine bir açıklama yapılmadığını belirtti.

Daha önce Milli Eğitim Bakanlığı Coğrafi Bilgi Sistemleri ve Emlak Dairesi Başkanı olarak görev yapan Taşdemir'in eski görevine geri döneceği aktarıldı.

İbrahim Taşdemir Kimdir?

İbrahim Taşdmeir 1982 yılında Ağrı’nın Hamur ilçesinde doğdu. Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği ve Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi bölümlerinden mezun oldu.

Yıldız Teknik Üniversitesi’nde “Boğaz Geçişlerinin İstanbul Üzerinde Oluşturduğu Sosyo-Ekonomik Değişimlerin CBS Ortamında İncelenmesi” teziyle yüksel lisans tezini tamamladı.

Taşdemir evli ve 3 çocuk babasıdır.

 

Sivil Düşünce Haber Portalı