2009 yılında dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan Kürt Açılımı/Barış Süreci ile birlikte Türkiye'de Kürtçeye yönelik birçok yasak kaldırılarak TRT 6 - TRT Kûrdî televizyon kanalı açıldı. 

Bir kısım üniversitelerde açılan Yaşayan Diller Enstitüleri ile Kürt Dili Ve Edebiyatı bölümlerinde Kürtçe dil eğitimi verilerek Kürtçe öğretmenler yetiştirildi/yetiştiriliyor.

2012 yılında 'Kürtçe anadilde eğitim ve savunma hakkı' için tutuklu ve hükümlülerin cezaevlerinde başlattıkları açlık grevlerinin akabinde müfredata alınan seçmeli Kürtçe ders için tercih süresi uzatılan sürenin ardından 7 Şubat'ta sona eriyor.

Bu süreçte gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında birçok kesimden Kürtçe seçmeli dersin tercih edilmesi yönünde kampanyalar yürütülüyor. Kürt dil bilimcileri, öğrenci ve ailelere seçmeli ders olarak Kürtçe'yi tercih etmeleri çağrısında bulunuyor.

Semra Polat da sosyal medya hesaplarından Kürtçe seçmeli dersin önemine değinerek, ailelerin, çocuklarının Kürtçenin Kurmançkî ve Zazakî seçmeli derslerini tercih etmeleri yönünde çağrıda bulundu.

Polat, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Ortaokul öğrenci ve velilerinin dikkatine!
Seçmeli dersler müracaat süresi 7 Şubat pazartesi akşam 18;00 e kadar devam edecek. Kürtçenin Kurmançkî ve Zazakî dillerini "Yaşayan diller" kısmından tercih ederek eğitimini alabilirsiniz.
Cumartesi Pazar günleri çok yoğun bir çalışma yapılarak talepler artırılabilir.
Pazartesi günü okullar açılıyor. İyi bir çalışma yapılırsa çok iyi bir sonuç alabiliriz. Sonra yok ben duymadım, yok ben okumadım, yok devlet dilimi yasakladığı için dilimi unuttum bahanesin sarılmayın. Ahan da devlet imkan ve olanak sağladı, sen de üzerine düşeni yap ve dilini tercih ederek eğitimini al."

Semra Polat, önceki paylaşımlarında da Kürtçe eğitimin önemine dikkat çekerek, "Hege tu dixwazî Mem û Zîn neyê ji bîrkirin, zimanê xwe fêrî bike.
7 roj şunde di dibistanê de bijartina zimana #kurdi û #zazaki dawî dibe. Destê xwe zû bigire. " çağrısında bulundu.