Polat, Saadet Partisi Lideri Temel Karamollaoğlu'na Yüksel İştişare Kurulu Başkanı Asiltürk'ün sosyal medya Twitter hesabından paylaştığı "kongre" çağrısına yönelik soruyu yöneltti.

Semra Polat, Karamollaoğlu'na yönelik, "YİK Başkanı Oğuzhan Asiltürk, sosyal medya Twitter hesabından bir dizi eleştirisini dile getirerek "kongre" çağrısında bulundu. Siz de konuyla ilgili Asiltürk ile konuşacağınızı söylemiş ancak sonrasında konuya ilişkin herhangi bir açıklamada bulunmamıştınız. Saadet Partisi'nde kongre olacak mı? Genel başkan değişecek mi?" sorusunu yöneltti.

Karamollaoğlu, Polat'a cevaben, "Sayın Asiltürk ile konuyu konuştum. Tekrar konuşacağım. Bu konuların kamuoyu içinde değilde parti içerisinde konuşulması gerektiğini savunuyorum. Kongremizi kısa bir süre önce yapmıştık. Tekrar yapılabilmesi için 2 yılın dolması gerekiyor. Şu anda kongre hazırlığımız yok." ifadelerini kullandı.

Saadet Lideti Karamollaoğlu'nun açıklamasından anlaşılan o ki, parti içinde muhalefet bayrak kaldırmış ve parti yönetiminin değişmesi yönünde ciddi bir baskı var.