Semra Polat yazısında, Osmanlı İmparatorluğu'nun son döneminde maddi destekte bulunmak üzere Hindistan'daki Müslümanların özellikle de kadınların kulaklarındaki küpeleri, parmaklarındaki yüzüklere kadar göndererek yardımda bulunduklarına işaret ederek CHP'ye seslendi.

Polat, yazısında, "Son günlerde CHP’nin başını çektiği, sanat ve iş dünyasından da kendisine zemin bulan göçmen karşıtlığı ülkede ayrıştırma ve ötekileştirmeye giden bir ortama evriliyor. Oysa Osmanlı İmparatorluğu’nun son dönemlerinde Afganistan ve Hindistan’daki Müslüman Pakistanlıların (O dönemde Pakistan, Hindistan'dan ayrılmamıştı) gönderdiği takıla ve paralarla Cumhuriyet döneminde İş Bankası kurulmuş ve bu bankanın hissedarları arasında Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) de bulunuyor. CHP’nin Afganlılar sayesinde sahibi olduğu İş Bankası hisselerini asıl sahiplerine, Afgan ve Pakistanlı göçmenlere teslim etmesi gerekiyor." ifadelerini kullandı.

CHP'nin göçmenlere yönelik kullandığı nefret ve ayrıştırıcı dilin ülkeye zarar verdiğini belirten Polat, iş ve sanat dünyasından da bu ayrıştırmaya destek verenlerin olduğunu vurgulayarak, "Ülkemizin ilk yerli iş insanlarından Sakıp Sabancı’nın  gelini Arzu Sabancı da sosyal paylaşım sayfasından verdiği mesajında, "Ülkemde mülteci istemiyorum. Sessiz işgale dur de" ifadeleriyle göçmen düşmanlığına çanak tuttu. Oysa Sabancı ailesinin birçok üyesi Malta Adası vatandaşlığına geçerek Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığından çıktı. Türkiye’deki göçmenlere uygulanan “dışarı!” sedaları, Malta’daki Sabancı’lara da uygulansa tepkileri ne olurdu acaba? Türkiye’nin yerli ve milli iş insanlarından Sabancı ailesi, gelinleri Arzu ile aynı mı düşünüyorlar mesela?" dedi.

Semra Polat'ın yazısının tamamını okumak için tıklayın.