SİVİL DÜŞÜNCE - ÖZEL HABER

Semra Polat konuşmasında, ‘’CHP eski milletvekili Fikri Sağlar katıldığı bir televizyon programında,  "Türbanlı hakim karşısına gittiğimde adaleti savunacağı konusunda kuşkum var" diyerek darbe günlerine olan özlemini dile getirdi. Sağlar’ın bu görüşü, eski Türkiye’de kalan bir öngörü ya da korku.’’ diyerek ''başörtülülerin kamuda çalışmalarının engellenmesi, okullardan ihraç edilmesi geçmişte kaldığı için korkuyor'' devam etti.

Polat, 28 Şubat döneminde yaşadıklarını ise şu ifadelerle anlattı, ‘’28 Şubat post-modern darbe gerçekleştiğinde babam bürokrat idi. Görevindne kızağa alındı ve 6 kez mahkemeye verildi. 7’nci kez mahkemeyi kazanarak göreve tekrar başladığında askerliği de çalışma süresine hesaplanarak emkliye ayrılmak zortunda bırakıldı. O dönem bende üniversite öğrencisiydim. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nde İnşaat Bölümü öğrencisiydi. İTÜ’ye geçiş yapmak istedim ancak başörtülülere İTÜ’de büyük bir baskı ve zulüm vardı. Başörtülü öğrenciler ikna odalarında psikolojik şiddete maruz bırakıldıkları için bende İTÜ’ye geçiş yapamadım. Biz başörtümüzü açmamak için direnirken dönemin ‘’cemaat’’ diye anılan terör örgütü FETÖ’nün elamanları başörtülerini açarak 28 Şubat darbesine destek verdiler. O dönemde ‘’bizdendir, imanlı itikatlı’’ değimiz bizden büyük başörtülü kadınlar dahi başlarını açarak istemeyerek dahi olsa darbeye destek oldular. O dönemde hem psikolojik hem sosyolojik hem de ekonomik şiddete uğradık. Üniversite öğrenimimi Van’da tamamladım.’’

Cumhur İttifakı içerisinde yer alan MHP ve lideri Bahçeli’nin de 28 Şubat’a destek verdiğini hatırlatarak, ‘’Demek ki Fikri Sağlar o döneme geri dönmek istiyor. Biz bu açıklamayla birlikte hem muhalefetin hem de Cumhur İttifakı içerisinde tavrın nasıl değiştiğini gördük. Cumhurbaşkanı Erdoğan başörtüsü yasaklarını kaldırdı. 28 Şubat döneminde darbeye DSP, CHP ve şu anda Cumhur İttifakı içerisinde yer alan MHP ve Bahçeli de başörtüsü zulmüne destek verdiler. Fakat bugüne gelindiğinde Sayın Erdoğan’ın bir devrin değil devrim adamı olduğunu görüyoruz. Bunu siyasetten bağımsız olarak söylüyorum; 28 Şubat’a destek veren Bahçeli’yi ve MHP’yi başörtüsü savunucusu haline getiren Erdoğan’dır. CHP lideri Kılıçdaroğlu da bugün başörtüsüne yönelik eleştiri yapmıyorsa bu da Erdoğan sayesindedir.’’ İfadelerini kullandı.

 

Sivil siyasetin ve sivil siyasetin tecellisi açısından önemine dikkayt çektiği konuşmasında, CHP Pm üyesi Sevgi Kılıç’ın LGBTİ yürüyüşlerine destek verdiğine yönelik fotoğrafların sosyal medyada paylaşılmasına yönelik, ‘’CHP PM Üyesi Sevgi Kılıç’ın LGBTİ yürüyüşlerine katılmasına dikkat çeken Polat, ‘’Sevgi Kılıç, LGBTİ yürüyüşlerine destek veren, boynunda flama ve elinde pankart taşıyan bir kadın. Erdoğan ‘’Vitrin mankeni’’ tabiri yaptı, ben ise Kılıç’ın bir proje olduğuna inanıyorum.’’ İfadelerini kullandı.

Türkiye’nin eski, içe kapanık günlerine geri dönmesi için darbe çığırtkanlığı yapıldığına dikkat çekerek, ‘’Türkiye eski Türkiye değil; iç çekişmelere mahkum edilerek dışa kapatacakları günler geride kaldı. Suriye’de Cerablus’u ihya eden bir Türkiye var. Libya’da varlığını gösteren Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki çatışmada Azerbaycan’a büyük bir destek vererek galip gelmesini sağlayan bir Türkiye var.’’ Diyerek sözlerini sürdürdü.