Semra Polat, sosyal medya Tiwtter hesabından yaptığı paylaşımda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya çağrıda bulundu.

Polat, paylaşımında, "AK Parti Genel Merkezi'de kim bilir daha kaç kişi var. İktidar partisi, ismi gibi AK'lanmalı. Sadece parti değil, kamu kurumlarında çalışan üst düzey yetkililerin de uyuşturucu ve uyarıcı madde kullandıklarına yönelik iddialar da uzun süredir konuşuluyordu." ifadelerini kullandı. 

İlgili haberimizi okumak için tıklayınız.

 

Semra Polat, Bakan Soylu'ya çağrıda bulunarak, "Bakan Soylu, iktidar partisi başta olmak üzere tüm kamu kurumlarına operasyon düzenleyerek uyuşturucu ve uyarıcı madde kullananlarla bunun ticaretini yapanları ortaya çıkarmalı. Ayvatoğlu ile araçta bulunanlar da tespit edilmeli. Ayvatoğlu #KOKO alacak parayı nereden buluyor?!" diye belirtti.

İlgili haberimizi okumak için tıklayınız.

Polat, bir partide düşük maaşla çalışan birinin bu lüks araç satın alabilecek parayı ve kokain gibi pahalı bir uyuşturucu maddeyi nasıl satın alabildiğinin araştırılması gerektiğni vurguladı. Ayvatoğlu'nun araçta yalnız olmadığının ortaya çıkan video görüntüsünde göründüğüne dikkat çeken Polat, araçtaki kişilerin de belirlenmesini ve bu kişilerin uyuşturucu ticareti yapıp yapmadığının da ortaya çıkarılması gerektiğinin altını çizdi.

BAKAN SOYLU'YA ÇAĞRI

2020 Temmuz ayında İçişleri Bakanlığı ve Radyo Televizyon Gazetecileri Derneği'nin düzenlediği çocukların ve gençlerin uyuşturucu kullanımının önüne geçme konusunda anne duyarlılığından faydalanmak amacıyla "En İyi Narkotik Polisi: Anne" projesini hayata geçirildiği panelde konuşan Bakan Soylu, "Aslında tüm olan bitenin, hep böyle yerlerde olduğunu zannediyoruz. Bizden uzakta, bizim görmediğimiz, bize yakın olmayan yerler." diye belirtmiş ve konuşmasının devamında, "Benim bu konuda biraz sabıkam var. Uluslararası İşkence Örgütü, Türkiye'de işkence olmadığını deklere etti ama kötü muamele olduğunu, kötü muamelenin de uyuşturucu satıcılarına olduğunu söyledi. Bu da benden kaynaklanıyor. Ben kendimi biraz ihbar etmiştim. Bunu geçen gün de söyledim. İki gruba ne olursunuz müsamahakar davranmayın. Eğer bunun bedeli varsa bedelini ödemeye hazırım. Birincisi uyuşturucu satıcıları, ikincisi mafya. Bu ikisi de birbirini besleyen gruptur. Bu iki gruba da müsamahakar davranmayın. Gereğini yapın, suçu benim haneme yazın. Bunu tekraren ifade ediyorum. Ne kadar eleştirirlerse eleştirsinler, hiçbirinin eleştirisi bir annenin ızdırabından fazla değildir." ifadelerini kullanmıştı. 

Soylu, 2018 Ocak ayında MEB Şura Salonu'nda düzenlenen Genel Güvenlik ve Uyuşturucu ile Mücadele Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, "Okulun çevresinde bir uyuşturucu satıcısını gördüğümüz zaman, beni ne kadar kınarlarsa kınasınlar, ne kadar eleştirirlerse eleştirsinler o uyuşturucu satıcısının ayağını kırmaya polis görevlidir" diyerek bu konudaki kararlılığını ortaya koymuştu.

Bakan Soylu'dan aynı kararlılığı AK Parti ve tüm kamu kurumları için de hayata geçirmesi çağrısında bulunan Semra Polat, elde edilen verileri tüm şeffaflığıyla kamuoyu ile paylaşılması gerektiğini belirtti.