Satışlar ayrıca, yüksek ham petrol fiyatları, aşağı yönlü marjlar ve Krallığın en büyük petrokimya üreticisi SABIC'in beşte birinden fazla konsolidasyonuyla birlikte SR272.1 milyara yükseldi.

Şirket Salı günü borsada, Aramco'nun yılın ikinci çeyreğinde ödenmesi gereken 18,8 milyar dolarlık ilk çeyrek temettü olduğunu duyurdu. Aramco Başkanı ve CEO'su Amin Nasser, "Küresel ekonomik iyileşme enerji piyasalarını güçlendirdi ve Aramco'nun operasyonel esnekliği, finansal çevikliği ve çalışanlarımızın dayanıklılığı güçlü bir ilk çeyrek performansı buldu" dedi. "2021'deki enerji talebini inceleyerek işaretlere baktığımızda, daha iyi günlerin geleceği konusunda iyimser olmak için daha fazla neden var. Ve hala bazı rüzgarlar devam ederken, ekonomiler toparlanmaya başladığında dünyanın artan enerji ihtiyaçlarını karşılamak için iyi bir konumdayız." Petrol devi, Krallığın ekonomisini dönüştürmeyi amaçlayan multi-trilyon dolarlık bir harcama planının merkezinde yer alıyor.

Bu dönüşümün bir kısmı, daha temiz enerji kaynaklarına geçişi, karbon yakalama sürecini, zararlı sera gazlarının azaltılmasını ve hidrojen gibi alternatif yakıtların geliştirilmesini içermektedir. "Üç aylık kurulum hedeflerimiz doğrultusunda daha fazla ilerleme kaydettik ve portföy optimizasyon programımız, önemli 12,4 milyar dolarlık boru hattı altyapı anlaşmamızın yakın zamanda duyurusu gibi değer yaratma fırsatlarını belirlemeye devam ediyor." ekledi. "Ayrıca, Suudi Arabistan'ın yeni başlattığı Shareek Teşhis Ortaklıkları ve Yatırımları Teşvik Eden Teşvikler, Büyüme sağlayacaktır." Şirket, yılın ilk çeyreğinde günde 8,6 milyon varil ham petrol dahil olmak üzere günlük ortalama 11,5 milyon varil petrol hidrokarbon üretimi bildirdi. Petrol şirketleri, koronavirüs salgınının yayılmasına yardımcı olan küresel enerji talebinin çökmesinin ardından talepteki kademeli toparlanmadan yararlanıyor. Uluslararası hava yolculuğunun yeniden başlaması ve Çin de dahil olmak üzere büyük ekonomilere dönüşünün bu yıl petrol fiyatına daha fazla destek sağlaması bekleniyor. Bununla birlikte, Hindistan'daki koronavirüs vakalarının artması ve ülkenin dünyanın en kalabalık ikinci ülkesinde akaryakıt talebini vuran 20 milyona yükselmesiyle sektör iyimserliği yumuşadı. Aramco, 178.000'den fazla Aramco çalışanının bağımlı ve aşılanmış emeklilerle kendi işlerinde ilerleme kaydettiklerini bildirdi. Aramco iş gücünün yaklaşık yüzde 85'i bu.