Samsung Electronics, 2021 Samsung Neo QLED 8K TV'lerin (QN900A, QN800A) Wi-Fi Alliance (WFA) tarafından verilen Wi-Fi 6E sertifikasını alan dünyadaki ilk televizyonlar olduğunu duyurdu. Yeni bağlantı teknolojisi standardı Wi-Fi 6E sayesinde, Samsung Neo QLED 8K TV kullanıcıları artık dört kat daha hızlı bağlantıya ve tek bir yönlendiriciye birden fazla cihaz bağlandığında bile kesintisiz ve güvenilir veri aktarımına sahip oluyor. Böylelikle internet ağı üzerinden internete bağlanabilen cihazlar üzerinden sunulan yüksek çözünürlüklü içerik (OTT) için ideal bir bağlantı sağlanmaktadır. Son olarak, sertifikalı Wi-Fi 6E teknolojisi, 6 GHz frekansının mevcut 2,4 GHz ve 5 GHz frekanslarıyla kullanılmasını mümkün kılar.

Seçili Samsung Neo QLED 8K TV'ler artık daha büyük bant genişliğini destekleyebilir, çok büyük verileri daha hızlı işleyebilir ve düşük gecikmeyle güvenilir bir bağlantı sağlayabilir. Mevcut ve yeni uygulamalarda geniş bir kullanım alanına sahip olan Wi-Fi 6E teknolojisi, önümüzdeki dönemde de ilerleyen dizilerde uygulama alanları bulmaya devam edecek. Televizyon ve mobil cihazların farklı yaşam tarzlarına sahip tüketiciler için dünya ile bağlantı kaynağı olmaya devam etmesine paralel olarak yüksek veri kapasitesi taşıyabilen cihazlara olan talep artmaya devam ediyor. Samsung Neo QLED 8K TV'ler, Wi-Fi 6E desteğiyle 4K ve 8K'da yüksek çözünürlüklü videolar izlerken veya VR içeriği ve yüksek performanslı oyunlar oynarken evlerinin rahatlığında en iyi izleme deneyimini arayan tüketicilere hitap ediyor.

Samsung Electronics'de Görsel Ekran Başkan Yardımcısı Younghun Choi konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: "TV sektörünün lideri Samsung olarak, dünyanın ilk Wi-Fi 6E sertifikalı televizyonlarını üretmenin başarısından gurur duyuyoruz. Neo QLED 8K TV kullanıcıları artık bu sertifika sayesinde en sevdikleri içeriklerle çok daha fazla ilgileniyor.

 

Hibya Haber Ajansı