Piyasa Gündemi

Delta varyantının etkisiyle vaka sayılarında gözlenen artış ve bazı bölgelerde tedbirlerin sıkılaştırılması risk iştahı üzerinde baskı oluşturuyor. ABD’de açıklanan yeni konut satışları 2020 Nisan’dan bu yana en düşük seviyede gerçekleşirken, ekonomik veri akışları ve ekonomik toparlanmanın gücü risk iştahı üzerinde belirleyici olacaktır. Ayrıca son dönemdeki gelişmelerle ABD – Çin arasında artan gerilim de piyasaların takibinde yer almaktadır. 

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler  
     
•    15:30 ABD – Dayanıklı Mal Siparişleri Önem: Yüksek
•    17:00 ABD – CB Tüketici Güveni Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

Vaka sayılarındaki artışa bağlı olarak gündeme gelen salgın kaynaklı endişeler risk iştahı üzerinde baskı oluştururken, yeni haftaya riskli varlıkların zayıf bir görünümle başlamasına neden oldu. Bayram tatilinin ardından haftaya yükselişle başlayan BIST-100 Endeksi yurt dışındaki kararsız görünümün etkisiyle dün günü %0,18’lik düşüşle 1.349,11 puandan tamamladı. ABD borsaları günü sınırlı yükselişlerle tamamlarken, bu sabah ABD vadelileri hafif satıcılı bir seyir izliyor. Asya piyasalarında karışık bir görünüm hâkim. Avrupa borsalarının güne yataya yakın açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 8,56 – 8,57 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:30 itibariyle 8,55’li seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne yataya yakın bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Haftaya pozitif bir açılışla başlayan BIST-100 Endeksi salgın kaynaklı endişelerin havacılık sektörü başta olmak üzere riskli varlıklar üzerinde oluşturduğu baskıya bağlı olarak dün günü sınırlı bir düşüşle tamamladı. Geri çekilmelerde ilk önemli destek noktası 1.341 seviyesi olup, herhangi bir nedenle bu seviye altında kapanışlar yaşanacak olursa endekste görünüm yeniden bozulacaktır. Bu durumda 1.310 – 1.300 aralığı ile mart ayında test edilen 1.256 seviyesi gündeme gelebilir. Endekste alımların görülmesi halinde 1.362 – 1.373 ve 200 günlük basit hareketli ortalamanın bulunduğu 1.400 seviyesi takip edilecek direnç noktalarıdır. Yükselişlerin güç kazanabilmesi için 200 günlük ortalama üzerinde kapanışlara ihtiyaç olduğu yönündeki görüşümüzü koruyoruz.

Kaynak Gedik Yatırım
Hibya Haber Ajansı