Yeni Azerbaycan Partisi milletvekili Aliabbas Salahzade, Azerbaycan'ın Zafer Günü igili açıklamalarda bulundu.

2020 yılının 8 Kasım günü bütün Azerbaycan adeta kazanılan zaferle coştu, çağladı. Kalbimizdeki yıllarca birikmiş olan hüzün sevince dönüştü. Şunu anladık millet olarak bir araya geldiğimizde, millet olarak bir birimize sımsıkı kenetlendiğimizde karşımızda durabilecek hiç bir güç yok. Aşamayacağımız hiç bir engel yoktur önümüzde. Yıllardır Ermenilerin arkasında duran güçler de bunu anladılar. Bizim bir ölüp bin dirildiğimizi anladılar. Anladılar ki,otuz yıl topraklarımız işgal edilmiş olabilir, ama biz asla gücümüzden, umudumuzdan hiç bir şey kaybetmedik. Sımsıkı kenetlendik millet olarak devletimizin etrafında, Cumhurbaşkanımızın etrafında. Ve şunu anladı dünya: Türk'ün gücüne güç yetmez. Hiç kimse Türk'ün boyun eğmesini beklemesin. Öyle hayallere dalacak olan olursa, maddi manevi Turk mutlaka zorda olan kardeşinin yanında olacaktır" dedi.
Bu sözleri medyaya verdiği demeçte Yeni Azerbaycan Partisi milletvekili Aliabbas Salahzade Azerbaycan'ın yaklaşan Zafer günü'nden bahsederken dile getirdi. Aliabbas Salahzade bu bayramın aynı zamanda tüm Türk yurtlarının bayramı olduğuna değinirken, kahraman Azerbaycan ordusuna, şehit ve gazilerine teşekkür etmeyi de unutmadı. Milletvekiline göre, bu gün karşımızda nihai hedefleri olan bir Azerbaycan varsa, bunun temelleri bağımsız Azerbaycan'ın Ulusal Lideri Haydar Aliyev tarafından atıldı: "Daha sonra büyüyen, güçlenen ve gelişen bir Azerbaycan'ın gün geçtikçe gücüne güç kattığına hep beraber tanık olduk.
Sayın Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in devlet başkanlığına seçilmesiyle tüm alanlarda reformlar başladı ülkede. Ve sonuç ta ortada gördüğünüz gibi: topraklarımızı kırk dört gün süren Vatan savaşıyla işgalden kurtardık. Muzaffer Ali Baş Komutan İlham Aliyev'in askeri olduğumuzu hepimiz beyan ettik o günlerde. Kalbimiz cephede zaferden zafere koşan ordumuzlaydı. Sayın Cumhurbaşkanımız her paylaşımında kurtarılan toprakların isimlerini sıraladıkca sevincimizden yere göğe sığmıyorduk." açıklamalarında bulundu.

Aliabbas Salahzade aynı zamanda kardeş Türkiye'nin de bu zaferde ayrı bir payı olduğunu da sözlerine ekledi: "Bu zaferde payı olan, savaş başladığı andan itibaren hep yanımızda olan ülkelerin başında kuşkusuz Türkiye vardı. Daha savaşın ilk günlerinden devlet nezdinde destekler beyan edildi, toplum olarak ta o desteği hep yanımızda gördük. Televizyonlarda evlerin balkonlarından, pencerelerinden asılan Azerbaycan bayraklarını gördükçe göğsümüz kabariyordu.
İçimiz içimize sığmıyordu. Zaferden sonra Bakü'de düzenlenen Zafer töreninde iki kardeş ülkenin Cumhurbaşkanlarının halkı beraber selamlamaları, tarihi Şuşa kentinde imzalanan Şuşa beyannamesi tüm bunlar kardeşliğimizin pekişmesi açısından önemli adımlardı. Ve dahası Ulusal lider Haydar Aliyev'in de dediği gibi Bir millet iki devlet vecizesinin vuku bulmuş haliydi.
O yüzden hep söylüyorum bu Zaferde sayın Muzaffer Ali Baş Komutan İlham Aliyev'in ne kadar büyük emeği varsa, aynı zamanda Türkiye Cumhurbaşkanı sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın da bir o kadar emeği var. Bu zafer bizim dosta sevinç, düşmana keder bahşeden ortak Zaferimizdir.