Altın üç günlük rallisinin ardından dünkü seansta kırmızıya döndüğü bir günü geride bıraktı. Dünkü seansın kritik Avrupa Merkez Bankası toplantısı gerçekleşirken, toplantıdan beklendiği üzere faiz kararı çıkmadı. Ancak karar sonrası artan enflasyona dikkat çeken Başkan Cristine Lagarde, artık faiz artırımının artık ihtimal dahilinde olduğunu savundu. Başkanın şahin yöndeki tutumu altını baskı altına alırken, sarı maden gün içinde 1788 dolar/ons seviyesine kadar çekilmesine sebep oldu. Ancak toparlanması hızla olan sarı maden gün sonunda yeniden 1800 dolar/onsun üzerine döndü. 1805 dolar/onstan seansı tamamlayan sarı maden önceki güne kıyasla hanesine yüzde 0,1 kayıp yazmış oldu.

 

Gümüş dünkü seansta 22,00 dolar/ons desteğine kadar geri çekilirken, son 1 ayın en düşük seviyesini kaydetmiş olduğu günü geride bıraktı. 22,65 dolar/ons seviyesinden seansa başlayan beyaz maden, 22,42 dolar/onstan kapanış yaparken, önceki güne kıyasla hanesine yüzde 1 civarı kayıp yaşamış oldu.

 

Platin dalgalı günde yataya yakın bir kapanış yaparken, 1039 dolar/onstan başladığı günü 1037 dolar/onstan tamamladı. Bu kapanışla birlikte 1030 dolar/onsun üzerinde kalma arzusunu sürdürmüş oldu.

 

Paladyum günün en çok kayıp yaşayan kıymetli madeni olurken, yüzde 2’ye yakın kayıpla seansı tamamladı. 2367 dolar/ons seviyesinden başladığı günü, 2324 dolar/onstan tamamlayan paladyum yüzde 1,8 kaybı hanesine yazmış oldu.

 

Borsa İstanbul Kıymetli Madenler Piyasası’nda işlemler dünya fiyatlarının üzerinde seyretmeye devam ederken, işlemler 5 dolar/onsla gerçekleşti. Hacim ortalama bir seviyenin altında gerçekleşerek toplamda 628 kg altın ve 4554 kg gümüş işlemiyle gün tamamlandı.

Kaynak TROY
Hibya Haber Ajansı