Fox News'in haberine göre; ABD ve Kanada'daki içki mağazaları, Başkan Vladimir Putin'in Ukrayna'yı işgalini protesto etmek için Rus votka stoklarını boşaltmaya başladı.

Kanada, Ontario'da Maliye Bakanı Peter Bethlenfalvy, İl İçki Kontrol Kuruluna Rus votkasını ve diğer alkollü içkileri mağazalardan kaldırmasını emretti. Bethlenfalvy, "Ontario, Rus hükümetinin Ukrayna halkına karşı saldırgan eylemini kınamak için Kanada'nın müttefiklerine katılıyor ve federal hükümetin Rus hükümetine yaptırım uygulama çabalarını güçlü bir şekilde destekliyoruz." Dedi. Dedim. Dedim. Bu son derece zor dönemde Ukrayna halkının yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

İl genelinde yaklaşık 700 mağazadan ürünler kaldırılacak.

Ontario Liberal Parti lideri Steven Del Duca, “Ontario ve Ontario Alkollü İçecekler Kontrol Kurulu, Putin müşterisi olduğu sürece Ukrayna'nın yanında olduğunu söyleyemez” dedi.

Kanada'nın başka yerlerinde Manitoba, New Brunswick, British Columbia ve Newfoundland'daki mağazalar da benzer eylemlerde bulunuyor.

ABD'de, Kansas, Wichita'daki Jacob Liquor Exchange, raflardan 100'den fazla Rus votkasını kaldırmaya karar verdi ve bazıları yere döküldü. Şarap direktörü ve mağaza ortağı Jamie Stratton, Wichita'da KSNW-TV'ye verdiği demeçte, "Bence tüm dünya Rusya'nın görünürde bir sebep olmaksızın Ukrayna ile savaşta olduğunu biliyor" dedi. "Bence bizim yaptırımımız bu... Küçük olabilir ama her küçük şey bir fark yaratır" dedi.

Oregon'da bir barın sahibi, tüm Rus votkasını dökerken kendini filme aldı. Pine Tavern'in sahibi Bill McCormick, "Rusya sanki 1939'daymış gibi davranıyor ve Ukrayna'dan tüm gücüyle Avrupa'ya giriyor. Diğer ülkelere yayılmasından çok endişeliyim" dedi.

McCormick, dökülen votka yüzünden birkaç yüz dolar kaybedeceğini söyledi, ancak protestoya değdiğini söyledi.