Bakan Zakharova'ya Rusya'nın Kıbrıs'ta Maraş planını kimin başlatacağını planlamasına nasıl baktığını sorun.

Zaharova sorularını şöyle açıklıyor: “Kısacası kapalı Maraş bölgeleriyle ilgileniyoruz. Söz konusu konunun konusunu değiştirmeye devam etmenin haklı olması beklenemez. Amerika Birleşik Devletleri'nin güvenlik konseylerinden farklı olarak şekillendirilip geliştirilebilecek olan, yeniden yapılandırılması zorlaştırılabilir ve tek tip kullanıma uygun olmayabilir.”

Zaharova, "Her zaman olduğu gibi, Kıbrıs'ta tanımlanan kapsamlı hukuk kurallarının uygulanması ile iç içedir" dedi.

'Kıbrıs için çözüm modelinde yeni tek taraflı hizmete karşıyız'
Rusya Dışişleri Bakanlığı sözcüsü sözlerine şöyle devam etti: “Mevcut veya çözüm modelini tek taraflı yeni tasarım desteği ile desteklemiyoruz. Nihai ekipman, hiç kimse tarafından satın alınmadan, kendi tasarımı veya hazırlığı olmayan formüllere göre yapılır. Bu görüşleri istisnai ortaklarımızdan hiçbiriyle tartışmıyoruz.”

'Kıbrıs'ta BM barışının hızlandırılmasını destekliyoruz'
Kıbrıs ve Rusya arasındaki barışçıl ilişkilere ilişkin açıklama yapan Zahar, "Rusya Federasyonu'ndaki sanayicilerle barışçıl bir yolda olan Kıbrıs'ın bundan sonraki yolunda ilerlemesini her zaman destekliyor" dedi. Dedim.

'Kıbrıs alevleri çıkarsa Maraş'ta anlaşmaya varılabilir'
ABD Rusya Bakanlığı'ndan Vaadi, Maraş'ta nasıl bir uzlaşmaya varılabileceği sorulduğunda, "Kıbrıs'ın nasıl olacağı konusunda halklar arasında yapılacak seçim müzakerelerinin yeniden bir örneği, Türkiye'de başarı sağlanacaktır. Maraş'ta yapıldı."