Rus ordusu, Akdeniz'de hipersonik füzeler taşıyabilen savaş uçaklarıyla kapsamlı manevralar başlattı; Karadeniz'de bir İngiliz destroyeriyle yaşanan olayın ardından artan gerilimin ortasında bir güç gösterisi.

Moskova, Çarşamba günü, savaş gemilerinden birinin uyarı ateşi açtığını ve bir savaş uçağının, bir İngiliz gemisi olan HMS Defender'ı Rusya'nın karasuları olduğunu iddia ettiği Kırım yakınlarındaki bir bölgeden çıkmaya zorlamak için yoluna bombalar attığını söyledi. İngiltere bu iddiayı yalanladı, gemisine ateş açılmadığını ve Ukrayna sularında seyrettiğini söyledi.
Doğu Akdeniz'de Cuma günü başlayan Rus tatbikatları, bölgeye İngiliz uçak gemisi grev grubu olarak geliyor.

Bu haftanın başlarında, HMS Queen Elizabeth'ten İngiliz ve ABD F-35 savaş uçakları, IŞİD (IŞİD) grubuna karşı savaş sortileri yaptı.

Rusya, Eylül 2015'ten bu yana Suriye'de askeri bir kampanya yürütüyor ve bu, Başkan Beşar Esad hükümetinin yıkıcı bir iç savaşın ardından ülkenin çoğu üzerindeki kontrolünü geri almasına izin veriyor.

Rusya Savunma Bakanlığı, Kinzhal hipersonik füzelerini taşıyabilen bir çift MiG-31 savaş uçağının tatbikat için Suriye'deki Rus hava üssüne geldiğini söyledi. Kıyı eyaleti Lazkiye'deki Hemeimeem hava üssü, Moskova'nın ülkedeki operasyonları için ana merkez görevi görüyor.

 

(Dış Basın)