Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'i Moskova'da ağırlayan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, bir Rus heyetinin ticari ve ekonomik işbirliğini en kısa sürede görüşmek üzere Bakü'ye bir ziyaret gerçekleştirdi. koronavirüs epidemisi. yapacağını söyledi.

Aliyev'e davetini kabul ettiği için teşekkür eden Putin, "Koronavirüs sonrası ilişkilerimiz özellikle ekonomi iyileşiyor. Geçen yıl belli bir düşüş vardı, şimdi istikrarlı bir büyüme ve toparlanma var."

Hükümetlerarası Komisyonun ekonomi alanında Rusya ile Azerbaycan arasında yoğun bir şekilde çalıştığını kaydeden Putin, "Bu konuları görüşmek üzere bir an önce heyetimizi Bakü'ye göndermeyi planlıyoruz" dedi. Dedim. Dedim.

Putin, Dağlık Karabağ konusunda uzlaşmacı çözümler için Aliyev'e teşekkür ederek, en önemli konulardan birinin bölgedeki durumun çözümü olmaya devam etmesi olduğu ve Aliyev'in de bunu çok ciddiye aldığını, uzlaşmacı çözümler bulduğu için teşekkür etmek istediğini belirtti.

“Bunlar her zaman en zor çözümlerdir. Ama hepimizin istediği bir çözüm istiyorsak bu yolu izlemeliyiz. Şimdiye kadar bunu yapabildik” dedi.

Putin, Aliyev'in Kurban Bayramı'nı kutladı
Azerbaycan liderinin Kremlin'de ağırladığı Aliyev ile yaptığı görüşmede Kurban Bayramı'nı kutlayan Putin, "Kurban Bayramınız Kutlu Olsun" dedi.


Biraz şaşıran ve memnuniyetle gülümseyen Aliyev, Rus lidere teşekkür etti. Putin ise, "Müslümanların bayramı var, sizleri tebrik ediyor, en iyi dileklerimi iletiyorum" sözlerine devam etti.

Aliyev: Rusya ile Azerbaycan arasındaki ticaret hacmi artıyor
Azerbaycan lideri Aliyev, Moskova ve Bakü'nün ikili gündemde sağlam adımlar attığını ve ülkeler arasındaki ticaret hacminin ilk altı ayda arttığını belirtti.

Dağlık Karabağ sorununa değinen Aliyev, Azerbaycan'ın çatışma sonrası dönemin olabildiğince acısız geçmesini sağlamaya kararlı olduğunu vurgulayarak, "Bunu ortak bir çabayla başaracağımızı düşünüyorum" dedi.