Piyasa Gündemi

Powell’ın 50 baz puan faiz artırımlarına işaret etmesinin ardından Fed üyelerinden de 50 baz puanlık faiz artırımına destek geldiği ve daha agresif bir tutumun ortaya konduğu görülüyor. Fed cephesinden gelen açıklamalar özellikle  tahvil piyasası üzerinde etkisini hissettiriyor. Aynı zamanda Biden’ın Rusya’ya yeni yaptırımlar açıklayacağı belirtilirken, Rusya – Ukrayna görüşmelerindeki sıkıntılar ve süregelen savaş hali aşağı yönlü risk oluşturmaya devam ediyor. 

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler       
•    15:00 Fed Başkanı Powell Konuşması Önem: Yüksek
•    15:00 BoE Başkanı Bailey’in Konuşması Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

Rusya – Ukrayna arasındaki savaş ve yeni yaptırım söylemleri ile Fed cephesinden gelen şahin açıklamalar aşağı yönlü risk unsurları olarak takip ediliyor. Gündemdeki risklere karşın dün küresel hisse piyasalarında toparlanma çabası etkili oldu. Güne temettü dağıtımlarının etkisiyle düşüşle başlayan BIST-100 Endeksi günü %0,63 oranında yükselişle 2.188,81 puandan tamamladı. ABD borsaları günü yükselişlerle tamamlarken, ABD vadelilerinde bu sabah hafif alıcılı bir seyir etkili oluyor. Asya piyasalarında yeşil bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne hafif alıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 14,84 – 14,85 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:45 itibariyle 14,83’lü seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne hafif alıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Dün ödenen temettülerin etkisi ile güne düşüşle başlayan BIST 100’de gün boyu etkili olan alımlar endeksi pozitif bölgeye taşıdı. %1,5’i bulan negatif temettü etkisine rağmen endeksin günü yükselişle kapatması pozitif oldu. Bugün endekste son yükselen trendin bulunduğu 2.164 takip ettiğimiz en önemli destek ve kısa vadeli referans seviyemiz olacak. Bu seviye üzerinde yukarı yönlü, bu seviyenin altında ise aşağı yönlü pozisyonların potansiyeli daha yüksek olacaktır. Endekste kısa vadede 2.195 ve 2.261 tarihi zirveler öncesinde izleyeceğimiz ara dirençler. Aşağıda ise 2.164’ün altında daha önceki kanalın üst bandı olan 2.100 kritik destek olmaya devam ediyor.

Kaynak Gedik Yatırım
Hibya Haber Ajansı