Rusya Başbakan Yardımcısı Tatyana Golikova, başkent Moskova'da video konferans yöntemiyle düzenlediği basın toplantısında, Rus heyetinin uçuşların yeniden başlaması için Türkiye'ye yaptığı ziyaretin sona erdiğini söyledi.
Golikova, Türk makamlarının yeni tip Kovid-19 salgınına karşı tedbirlerin uygulanmasına ilişkin bir rehber hazırladığını belirterek, "Rus heyetinin değerlendirmesine göre, Türkiye'de maske kullanımına dikkat edilirken, kontroller sürdürülüyor. Düzenli bir şekilde dışarı çıkıyor. Gerekli maskeler ve hijyen malzemeleri de mevcut." dedi.
Golikova, Türkiye'deki turizm tesislerinde çalışanların aşılama işlemlerinin de başarıyla yürütüldüğüne işaret ederek, "Değerlendirmeler sonucunda 22 Haziran'dan itibaren Türkiye'ye tüm uçuşların yeniden başlatılmasına karar verildi." dedi.
Golikova, Türkiye'nin yanı sıra ABD, Belçika, Bulgaristan, Ürdün, İrlanda ve İtalya ile uçuşların yeniden başlatılmasına karar verildiğini söyledi.
Rusya, 15 Nisan'da aldığı kararla Türkiye ile uçuşları sınırladı. Rusya'dan bir heyet 16 ve 17 Haziran tarihlerinde Antalya'yı ziyaret ederek yetkililerden Kovid-19 önlemleri hakkında bilgi aldı.