Fileleftheros'a göre, Christodoulides'in Estonya ziyareti sırasında Doğu Akdeniz'deki son gelişmeler, Kıbrıs sorunu ve ikili ilişkiler ele alınacak ve Kıbrıs Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis'in Estonya'ya yapacağı beklenen ziyaret için hazırlıklar yapılacak.
Bu sabah Christodoulides, Estonyalı mevkidaşı Eva-Maria Liimets ile baş başa bir görüşme yapacak ve ardından ticaret, turizm, inovasyon ve dijital alanlarda ikili ilişkileri daha da güçlendirmek amacıyla heyetler arasında görüşmeler yapacak.
Anastasiades'in Estonya ziyareti için hazırlıkların yapıldığı toplantıda Doğu Akdeniz bölgesindeki gelişmeler, Kıbrıs sorunu, AB'nin Türkiye-AB ilişkileri, Güney Komşuluk ve Doğu gibi güncel gündem maddeleri ele alındı. Ortaklık İlişkileri ve uluslararası ortak çıkar konuları tartışılacaktır. Christodoulidis'in daha sonra Estonya Parlamentosu Başkanı Jüri Ratas ve ardından Parlamento Dış Sorunlar Komisyonu Başkanı Marko Mihkelson ile görüşeceği ve önümüzdeki günlerde Estonya Yenilik, Bilişim ve Dijital Dönüşüm Merkezi'ni ziyaret edeceği belirtildi. Estonya Dışişleri Bakanı'nın daveti.