Rusya'da yeni tip corona virüs (Covid-19) vakalarında artış nedeniyle son 24 saatte bin 459 vaka görülürken, ölü sayısı 76'ya yükseldi.

Rusya'da vaka sayısı 10 bini geçeken Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin yeterli önlemleri almamakla suçlanıyor.

Putin dün Rusya Federasyonu'nun liderleriyle video konferans yöntemiyle görüştü.

Putin, "Önümüzdeki iki-üç hafta Rusya'da corona virüsle mücadelede belirleyici olacak. Bir yorgunluk oluştuğunu anlıyorum zira çoğu kişi için sürekli dört duvar arasında bulunmak sıkıcı ve rahatsız edici bir durum. Ancak başka seçenek yok. Karantina uygulamasına geçici olarak dayanmamız gerekiyor. Enfeksiyonla mücadelede ulaşmamız gereken dönüm noktası göstereceğimiz disipline ve sorumluluğa bağlı" dedi.

Putin şunları söyledi: "Sağlık sisteminde oluşturulan rezervlerin, ek kapasitelerin tamamının gerekli olmamasını umuyorum. Ancak şu anda her bölgedeki her bir kişinin hayatı için mücadele etmeye hazır olmalıyız. Bugün sağlık kuruluşlarındaki durumun iyileştirilmesi, kaynaklarının ve imkânlarının artırılması tüm bölgeler için ortak ve vazgeçilmez görevdir. Bu amaçlar doğrultusunda hastanelerin enfeksiyon birimlerinde ilave özel ve tam donanımlı yatakların tesis edilmesi karar aldık. Doktorlar, hemşireler, sağlık personeli için de özel çalışma koşulları ve artan yük nedeniyle ek ödeme yapılmasını kararlaştırdık."