Putin yaptığı aıklamada:

Komşu yolların açılması hepimizin lehine olacaktır. Bizim tüm komşularımız da aynı şekilde düşünüyor. Ekonomi ve ticari ilişkiler konusunda, aşamalı olarak gelişiyor. Geçen sene pandemiye rağmen ticaret hacmimiz arttı. Siz bu işbirliğimizi destekliyorsunuz. Yukarı Karabağ bölgesinde de her zaman yapıcı davrandık. İki tarafın çıkarlarını gözeterek hareket etmeye çalıştık.


Aliyev'in açıklamaları:

Toplantılarımız düzenli yapılıyor. Birkaç ay önce tekrar görüştük. İlişkilerimiz dinamik gelişiyor. Şahsi görüşmeler bizim için önemlidir. Çok önemli belgeyi imzalamadan önce böyle bir görüşmeyi yapmamız önemlidir. Bu görüşmemiz, bizim diplomatik ilişkilerimizin 30. yılının dolmasından önce olması da önemlidir. Çok pozitif olacaktır. Ülkelerimiz arasındaki ilişkiler her zaman pozitif gelişti.

Azerbaycan ve Ermenistan arasında savaşın sona erdirilmesi konusunda Rusya önemli bir rol oynadı. O zaman 3 taraflı anlaşma imzaladık ve sizin aktif katkılarınızla bu oldu.

İki lider anlaşmayı kutladı 

İki lider imzalanan işbirliği bildirgesini şampanya içerek kutladı.

''Doğu Ermenistan'' açıklaması
Azerbaycan ile Rusya'nın "müttefiklik anlaşması" imzalandığı birgün de Rusya Dışişleri Bakanlığı, Türkmen Çay anlaşmasına atıf yaparak, Nahçıvan ve Karabağ bölgesini "Doğu Ermenistan" olarak tanımladı.