Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Sovyetler Birliği'nin çöküşünün "tarihi Rusya"nın sonunu işaret ettiğini söyledi ve SSCB'nin çöküşünden sonra geçimini sağlamak için taksiye bindirdiğini belirtti.

Daha önce SSCB'nin çöküşünden şikayet eden Sovyetler Birliği'nin KGB güvenlik servislerinin eski bir ajanı olan Putin, 30 yıl önceki dağılmanın "çoğu vatandaş" için bir "trajedi" olmaya devam ettiğini söyledi.
Devlete ait haber ajansı RIA Novosti tarafından Pazar günü bildirilen yorumlar, yayıncı Channel One'ın Russia adlı yeni bir filminden alıntılardı.

Putin, Batı'nın eski Sovyet devletlerine yönelik askeri hırslarının algılanan genişlemesine karşı hassas ve Rusya bu hafta NATO'nun 2008'de Gürcistan ve Ukrayna'ya kapılarını açma kararını resmen iptal etmesini talep etti.

Birliğin sona ermesi, bağımsızlığını yeni kazanan Rusya komünizmden kapitalizme geçerken birçoklarını yoksulluğa sürükleyen yoğun bir ekonomik istikrarsızlık dönemini de beraberinde getirdi.

RIA-Novosti belgesele atıfta bulunarak, Putin'in gelirini artırmak için ara sıra taksi şoförü olarak çalıştığını açıkladığını söyledi.

Dış Basın