Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Washington'un aynı şekilde yanıt vermesi ve karşılıklı bir anlaşmaya varılması halinde Rusya'nın siber suçluları ABD'ye teslim etmeye hazır olduğunu söyledi.
Rus lider, 16 Haziran'da ABD Başkanı Joe Biden ile görüşmesi öncesinde ülkesi ile ABD arasındaki ilişkileri ve beklentileri ele aldı.
Rusya-ABD ilişkilerinin son yıllarda en düşük seviyede olduğunu belirten Putin, Cenevre'deki görüşmenin ikili diyalog kurulmasına yardımcı olmasını beklediğini, stratejik istikrar, Libya, Suriye ve çevrenin iki liderin gündeminde olduğunu söyledi.
Beyaz Saray, Biden'ın Putin ile yaptığı görüşmede Rusya merkezli siber saldırıları gündeme getireceğini duyurdu.
Röportajda Putin'e siber saldırıların arkasındaki suçluları yakalaması da soruldu. Rus lider, ülkesinin bu konudaki tutumunun Moskova ile Washington arasında resmi bir anlaşmaya varılmasına bağlı olduğunu belirtti.
Putin, "Her iki taraf da aynı yükümlülükleri yerine getirmeli" dedi.
Putin, "Suçluları iade etmek için uzlaşırsak tabi ki Rusya gereğini yapar ancak bunu sadece karşı taraf, yani ABD de yerine getirip suçluları Rusya'ya teslim ederse yaparız" diye konuştu. Putin, "Siber güvenlik günümüzün en önemli meseleleri arasında zira herhangi bir sistemi devre dışı bırakmanın sonuçları çok kötü olabiliyor" dedi.