Powell, Ulusal Topluluğun Yeniden Yatırım Koalisyonunun bir konferansına atıfta bulunarak, "Ekonomi yeniden açılıyor ve daha güçlü ekonomik faaliyet ve istihdam yaratılıyor," dedi. Dedim. "Bu üst düzey bir perspektif - diyelim ki 30.000 fitlik manzara - ve bu perspektifte gelişme görüyoruz. Ancak sokağın ne olabileceğine bir göz atmamız gerekiyor." dedi.

Powell, federal ve diğer politika yapıcıların odaklandığı yıllık Hane Halkı Ekonomik Karar Verme Anketi'nin (SHED) salgının sonunda yayınlanacağını ve salgının sonunda bir konuşma yapılacağını ve ekonomik toparlanma olduğunu söyleyerek ilerleme ve ne zaman tamamlanabileceğini ortaya koyduğunu söyledi.

Rapor, ebeveynlerin % 22'sinin "çocuklarındaki veya yüz yüze eğitimdeki aksaklıklar nedeniyle çalışmadığını veya daha az çalışmadığını" ve siyah ve İspanyol annelerin sayısının% 36 ve% 30'unun birincil bakım olduğunu ortaya koydu.

25 ve 54 yaşları arasındaki yaklaşık % 20'si, 2020'de dört yıllık bir üniversite diploması olmadan işten çıkarıldı; bu, ABD asistanları için en iyi çalışma, en az lisans derecesine sahip olanlar için ise % 12.

Powell, en iyi çalışma yıllarında beyazların yaklaşık % 14'ünün geçen yıl bir işten çıkarıldığını ve bu gruptaki Siyahların ve İspanyolların% 20 veya daha fazlasının işten çıkarıldığını söyledi.