Ne Oldu?

Türkiye’de coronavirüs vaka sayısı 11.837 artarak 2.723.316’ya yükseldi. Coronavirüs hasta sayısı ise bir önceki güne göre 668 kişi arttı. Hayatını kaybeden kişi sayısı 68 kişi artarak 28.706’ya yükseldi. İyileşen sayısı ise 2.586.073.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile bir videokonferans görüşmesi gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede, Türkiye-Fransa ilişkileri ve bölgesel konular ele alındı.
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, "Türkiye ile Suriye'deki ortak çıkarlarımızı gerçekleştirebilmek amacıyla yapıcı bir şekilde çalışmaya devam edeceğiz." dedi
Savunma Sanayii İcra Komitesi toplantısında, Türk savunma sanayiinin açık veya gizli ambargolarla hedef alındığı vurgulandı .
Katar Savunma Bakanlığı: Türkiye ile yeni işbirliği anlaşmaları imzaladık .
IMF Başkanı Georgieva, G20 ülkelerinden özel çekme hakları olarak adlandırılan rezerv para biriminin yeni tahsisi üzerinde çalışmak için devam sinyali aldıklarını ifade etti.
İtalya'da coronavirüs salgın eğrisinin yükselmesi ve İngiliz varyantının en yaygın tür haline gelmesi üzerine bazı bölgelerde okulların tamamen uzaktan eğitime geçmesi gibi yeni tedbirler açıklandı.
Ne Olacak?

Yurtiçinde Şubat ayı enflasyon verileri açıklanacak.
Yurtdışı piyasalarda PMI verileri açıklanacak.
ABD’de ADP Tarım Dışı İstihdam ön planda olacak.
Türkiye-KKTC 2021 İktisadi ve Mali İşbirliği Protokolü bugün imzalanacak.
Fed Başkanı Jerome Powell, yarın Mart tarihinde  düzenlenecek olan WSJ İstihdam Zirvesi'nde ABD ekonomisine ilişkin bir konuşma yapacak.
ABD Senatosu, Biden'ın 1,9 trilyon dolarlık ekonomik destek paketini bu hafta görüşecek.
Borsa İstanbul’un bu sabah hafif alıcılı başlangıç yapmasını bekliyoruz.
Kaynak İnfo Yatırım
Hibya Haber Ajansı