Ne Oldu?

Türkiye’de coronavirüs vaka sayısı 7.279 artarak 2.457.118’e yükseldi. Coronavirüs hasta sayısı ise bir önceki güne göre 670 kişi arttı. Hayatını kaybeden kişi sayısı 129 kişi artarak 25.605’e yükseldi. İyileşen sayısı ise 2.340.216.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün tespit edilen Covid-19 vaka sayısının 7.279 olduğuna dikkati çekerek, "Durumun ciddiyetini görmezden gelemeyiz. Aşı programının selameti açısından da tedbirlere ve kısıtlamalara uymalıyız." ifadesini kullandı.
TCMB Başkanı Ağbal'ın dün açıkladığı çeyrek dönem enflasyon  raporunu ve düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamaları  değerlendiren JPMorgan, TCMB'nin ortaya koyduğu kısa ve orta vadeli enflasyon tahminlerinin makul ve başarılabilir olduğunun güvenle söylenebileceğini bildirdi .
Beyaz Saray Basın Sözcüsü Psaki, Başkan Biden'in 1,9 trilyon  dolar büyüklüğündeki yeni coronavirüs yardım paketi için hem Cumhuriyetçi hem de Demokrat Kongre üyelerini arayarak destek talep ettiğini ve  yardım paketini ikiye bölme niyetleri olmadığını söyledi .
Milli Güvenlik Kurulu Bildirisi'nde, Türkiye'nin Ege, Doğu Akdeniz ve Kıbrıs'ta uluslararası hukuktan kaynaklanan haklarını korumakta kararlı olduğu vurgulandı .
AB, Covid – 19 aşı tedarikinde yaşanan sorunları aşmak için üye ülkelerdeki tesislerde üretilen aşıların üçüncü ülkelere ihracatını izne tabi tutacak.
Pentagon, Federal Acil Durum Yönetimi Dairesi’nin coronavirüsü aşılarının uygulanması konusunda yardım talebini değerlendiriyor.
Dünya Altın Konseyi'nin yayımladığı Altın Talep Eğilimleri raporuna göre, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası resmi altın rezervlerini 134,5 ton artırarak 2020 yılında en fazla altın alımı yapan Merkez Bankası oldu.
Ne Olacak?

Yurtiçinde Dış Ticaret Dengesi, Almanya’da İşsizlik Oranı ve Öncü GSYH verileri açıklanacak.
Borsa İstanbul’un bu sabah negatif başlangıç yapmasını bekliyoruz.
Kaynak İnfo Yatırım
Hibya Haber Ajansı