Ne Oldu?

Türkiye’de coronavirüs vaka sayısı 6.289 artarak 2.412.505’e yükseldi. Coronavirüs hasta sayısı ise bir önceki güne göre 743 kişi arttı. Hayatını kaybeden kişi sayısı 153 kişi artarak 24.640’a yükseldi. İyileşen sayısı ise 2.290.032.
TCMB Para Politikası Kurulu'nun dünkü kararlarını değerlendiren JPMorgan, beklentilere paralel olarak TCMB'nin politika faizini %17,0 seviyesinde tuttuğunu, ancak PPK sonrası yapılan açıklamada beklentilerden daha şahin bir tonun kullanıldığı tespitinde bulundu.
Temsilciler Meclisi Başkanı Pelosi, yeni ekonomik destek paketinin Şubat başında oylamaya sunulmasının planlandığını söyledi.
Janet Yellen: Çin'e yönelik tarifeleri müttefiklerimiz ile görüşmeden azaltmayacağız. Kur manipülasyonunu önlemek için Biden ile birlikte çalışacağız. Rusya'ya yönelik yaptırımları uygulayacağız.
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: AB ile yeni bir sayfa açmak istiyoruz.
AB, Covid-19’a karşı aşılanacak kişilere "aşı sertifikası" verilmesini erteleme, virüsün daha hızlı yayılan türlerinin ortaya çıkması nedeniyle AB içindeki ve üçüncü ülkelerle yapılacak gerekli olmayan tüm seyahatleri "güçlü şekilde caydırma" kararı aldı.
Fitch, salgın nedeniyle bu yılın ilk çeyreğinde küresel petrol talebinde daralma olabileceğini duyurdu.
Avrupa Parlamentosu, Kuzey Akım 2 boru hattı projesinin durdurulmasını talep etti.
Ne Olacak?

S&P’nin Türkiye değerlendirmesini bugün yapması bekleniyor.
Yurt dışı piyasalarda Öncü PMI verileri açıklanacak.
Borsa İstanbul’un bu sabah hafif satıcılı başlangıç yapmasını bekliyoruz.
Kaynak İnfo Yatırım
Hibya Haber Ajansı