Ne Oldu?

Türkiye’de coronavirüs vaka sayısının bir önceki gün 24.856 kişi, hayatını kaybeden kişi sayısının ise 193 kişi olduğu açıklandı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ülkemizi bu ekonomik kurtuluş savaşından da zaferle çıkartacağız.
Erdoğan: Kurdaki yükselişe bağlı fiyat artışı yatırım, üretim ve istihdamı doğrudan etkilemez. Kurdaki rekabet gücü yatırım, üretim ve istihdamda artışa yol açar.
Erdoğan: Yüksek faiz – düşük kur kısır döngüsü yerine yatırım, üretim, istihdam, ihracat odaklı ekonomi politikamızla ülkemiz için en doğru olanı yapmakta kararlıyız.
ABD Başkanı Joe Biden, Fed Başkanlığı için Jerome Powell'ı aday gösterecek. Fed Başkan Yardımcılığı için ise Brainard aday gösterilecek.
ABD Hazine Bakanı Janet Yellen enflasyonun 2022’nin ikinci yarısında düşmesini bekliyor.
Uluslararası Finans Enstitüsü, tedarik zinciri darboğazları ile yüksek enerji fiyatlarının direnç gösterebileceğini, bunun da 2022'de daha yüksek enflasyona yol açabileceğini belirtti.
Fed Başkanı Powell: Elimizdeki araçları bir taraftan yükselen enflasyonu engellemek diğer taraftan istihdamı arttırmak için kullanacağız .
Atlanta Fed Başkanı: Varlık alımlarının daha hızlı azaltılması erken faiz artırımı için seçenek verecek .
Goldman Sachs, Fed'den 2022 yılında iki faiz artırımı bekliyor.
Hazine ve Maliye Bakanlığı, çok uluslu şirketlerin vergilendirilmesi konusunda G20 ve OECD ülkeleri dahil 136 ülke tarafından varılan mutabakat sonrasında, geçiş sürecinin nasıl belirleneceğiyle ilgili ABD ile ortak bir duyuru paylaştı. Duyuruda, Türkiye’nin Ekonominin Dijitalleşmesinden Kaynaklanan Vergi Sorunlarının Giderilmesine Yönelik İki Sütunlu Çözüm Beyanı üzerindeki siyasi uzlaşıya katıldığı belirtildi.
Beyaz Saray Covid – 19 müdahale koordinatörü Zients, ABD'nin Covid – 19'un yayılmasını engellemek için bir kilitlenme yönünde ilerlemediğini bildirdi.
Biden, ülkenin stratejik rezervlerinden 35 milyon varilden fazla petrol satmayı değerlendiriyor .
Uluslararası Enerji Forumu, petrol tüketen ülkelerin petrol rezervlerini serbest bırakması ya da salgın sebebiyle kapanmaların gerçekleşmesi durumunda, OPEC+'ın petrol üretimini artırma planını tekrar değerlendirilebileceğini açıkladı.
Ne Olacak?

Yurtiçinde önemli bir veri akışı bulunmazken, yurtdışı piyasalarda PMI verileri açıklanacak.
Cumhurbaşkanı Erdoğan partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı nda konuşma yapacak.
ABD Başkanı Biden, bugün ekonomi ve enflasyonla mücadele hakkında bir konuşma yapacak.
B orsa İstanbul’un bu sabah hafif satıcılı başlangıç yapmasını bekliyoruz.

Kaynak İnfo Yatırım
Hibya Haber Ajansı