Türkiye’de coronavirüs vaka sayısının bir önceki gün 6.285 kişi, hayatını kaybeden kişi sayısı ise 46 kişi olarak açıklandı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çin Devlet Başkanı Şi ile telefonda görüştü . G örüşmede ticaret, yatırım, enerji, ulaşım ve sağlık başta olmak üzere Türkiye-Çin ilişkilerini geliştirecek adımlar ve bölgesel gelişmeler ele alındı.
Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, Türkiye’de faaliyet gösteren Alman şirketlerinin üst düzey yöneticileri ile görüşme gerçekleştirdi. Bakan Elvan toplantıda, Türkiye ekonomisine ilişkin değerlendirmelerde bulunarak, katılımcılara Türkiye’deki yatırım fırsatlarını anlattı.
Ekonomiye ilişkin düzenlemeleri içeren torba kanun teklifi kabul edildi . TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından kabul edilen değişikliklere göre, asgari ücret desteği, kambiyo mevzuatı, gümrük kanunu ve imar mevzuatı gibi alanlarda düzenlemeler yapıldı.
FED/Daly: Yüksek enflasyon bekleniyordu. Varlık alımlarını azaltmayı konuşmak uygun. Yıl sonunda ya da gelecek yılın başında varlık alımlarını azaltmak için iyi bir noktada olacağız . Faiz artırımlarını konuşmak için erken.
ABD Başkanı Biden'ın, ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'ne eski Cumhuriyetçi Senatör Jeff Flake'i aday gösterdiği bildirildi.
Goldman Sachs, Delta varyantının ABD ekonomisini mutevazı ölçüde etkilemesini bekliyor.
ABD hükümeti, Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki insan hakları ihlallerini gerekçe göstererek bölgede artan risklere ilişkin tedarik zinciri ve yatırım bağlantıları olan şirketlere yönelik uyarılarını artırdığını bildirdi.
 
Ne Olacak?

TCMB Faiz Kararı bugün açıklanacak.
Fed Başkanı Powelll, Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi'nin bugün gerçekleştireceği, Fed politikasına ve ekonomiye yönelik yarıyıl gözden geçirmesinin yapılacağı oturum öncesi sunum yapacak.
ABD Başkanı Biden, Merkel ile 15 Temmuz’da Beyaz Saray’da görüşecek.
İngiltere’de TÜFE, Euro Bölgesi’nde Sanayi Üretim Endeksi açıklanacak.
Borsa İstanbul’un bu hafif satıcılı başlangıç yapmasını bekliyoruz.
Kaynak İnfo Yatırım


Hibya Haber Ajansı