Ne Oldu?

Türkiye’de coronavirüs vaka sayısı 8.102 artarak 2.501.079’a yükseldi. Coronavirüs hasta sayısı ise bir önceki güne göre 632 kişi arttı. Hayatını kaybeden kişi sayısı 117 kişi artarak 26.354’e yükseldi. İyileşen sayısı ise 2.387.384.
Sağlık Bakanı Koca: Bilim Kurulumuz bugün haftalık toplantısını yaparak aşılama çalışmalarını ve hastalığın seyrini gözden geçirdi. Mutasyonlar ve vakaların yeniden artış trendine karşı dikkat edilecek hususlar gündemdeydi.
Koca: Riskli mutasyonlar sınır tanımadan yayılıyor. Ülkemizdeki İngiltere mutasyonu 196 oldu. 2 Güney Afrika, 1 Brezilya varyantı ile karşılaşıldı. Yeni mutasyonların görüldüğü ve vakaların yeniden artışa geçtiği bugünlerde tedbirlerden taviz vermeden mücadelemizi sürdüreceğiz .
Beyaz Saray'dan Türkiye açıklaması: Bay Sullivan, Biden yönetiminin yapıcı ABD-Türkiye bağları kurmak ve anlaşmazlıkları etkin bir şekilde yönetmek isteğinin altını çizdi .
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, ABD ve Rusya'nın yeni START antlaşmasını uzatmasına ilişkin, "Atılan bu önemli adımın silahların kontrolü rejiminin güçlendirilmesine ve küresel güvenliğe yönelik sınamalarla mücadeleye katkıda bulunmasını temenni ediyoruz" dedi.
ABD Hazine Bakanlığı, yeniden finansman kapsamında 126 milyar dolarlık devlet tahvili satışı yapacağını açıkladı.
İsviçre, yetersiz veri gerekçesiyle AstraZeneca'nın Covid-19 aşısına onay vermedi.
Ne Olacak?

Yurtiçi piyasalarda önemli bir veri akışı bulunmazken, Euro Bölgesi’nde Perakende Satışlar, İngiltere’de faiz kararı, ABD’de ise İşsizlik Başvuruları açıklanacak.
Dünya Ekonomik Forumu (Davos Zirvesi), Covid-19 salgını nedeniyle 17-20 Ağustos'ta Singapur'da gerçekleştirilecek.
Borsa İstanbul’un bu sabah hafif satıcılı başlangıç yapmasını bekliyoruz.
Kaynak İnfo Yatirim
Hibya Haber Ajansı