TCMB, dün haftalık repo faizinin 100bps indirilmesine karar verdi. TCMB, bundan önceki iki ayda ardışık ve beklenen aralığın üstünde faiz indirimleri ile toplamda 300bps gevşeme yaparken, TL sürekli olarak değer kaybetmeye ve ilerleyen aylarda daha yüksek ve volatil bir enflasyona işaret etmeye devam etti. Son yapılan faiz indirimi ile beraber, toplam gevşeme 400bps’e çıkarken; sınırlı alanın Aralık toplantısında tamamlanacağı değerlendirmesi de yeni bir faiz indirimine işaret olarak okunabilecek bir açıklama niteliğinde . Karar öncesinde bankacılık hisselerine gelen alım, kararın ardından devam etse de kurda görülen volatilitenin ardından kazançların bir kısmı geri verildi. XBANK günü %3.04 yükselişle, BIST100 ise %1.75 yükselişle tamamladı. YKBNK dün en fazla değer kazanan banka oldu. Bugün Hong Kong harici Asya piyasalarında görünüm pozitif, ABD’de de Nasdaq öncülüğünde alımlar görülmekte.

ŞİRKET HABERLERİ

—ALGYO, Rusya Federasyonu’nda bulunan %50 hissesine sahip olduğu Mosalarko OJSC şirketinin değerlemesinin yaptırılmasına, sonucun ardından şirketin kalan %50’lik hissesinin satın alınmasına ilişkin yönetim kurulu kararı aldığını paylaştı.

—SAHOL hisse geri alım programı kapsamında dün TL13.82-13.98 fiyat aralığından toplam 400bin adet pay alımı yapıldığını duyurdu.

—ARCLK hisse geri alım programı kapsamında dün TL40.17 fiyat ortalaması ile toplam 186bin adet pay alımı yapıldığını duyurdu. —BAGFS’ın ödenmiş sermayesini %200 oranında bedelli olarak TL45mn’dan TL135mn’a çıkarma talebi kurul tarafından onaylandı.

—PC İletişim ve Medya Hizmetleri Sanayi Ticaret AŞ’nin halka arz başvurusu kurul tarafından onaylandı.

—FROTO bugün hisse başı brüt TL3.77 nakit kar payı ödemesi gerçekleştirecek.

 

Kaynak Tera Yatırım
Hibya Haber Ajansı