Piyasa Gündemi

Rusya – Ukrayna arasındaki savaş küresel risk iştahı ve piyasalar üzerinde baskı oluşturuyor. Başta petrol olmak üzere jeopolitik gelişmelere bağlı olarak emtialarda yükselişler yaşanırken, özellikle petroldeki yükseliş enflasyon kaynaklı endişeleri canlı tutuyor. Jeopolitik gelişmeler ve petrol fiyatlarının seyri piyasaların yakın takibinde yer alacak olup, gelişmelere bağlı olarak volatil fiyatlamalara karşı hazırlıklı olunması gerektiğini değerlendiriyoruz. 

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler       
•    13:00 Euro Bölgesi – TÜFE Önem: Yüksek 
•    16:15 ABD – ADP İstihdam Değişimi Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

Rusya – Ukrayna arasındaki gelişmeler ve petrol fiyatlarında yaşanan sert yükseliş haftanın ikinci işlem gününde de küresel hisse piyasalarında satıcılı bir fiyatlamanın yaşanmasına neden oldu. Yurt dışındaki zayıf görünüme karşın BIST-100 Endeksi pozitif bir ayrışma kaydederek dün günü %1,22 oranında yükselişle 1.969,91 puandan tamamladı. ABD borsaları günü %1,50’leri bulan düşüşlerle tamamlarken, ABD vadelilerinde bu sabah hafif alıcılı bir seyir etkili oluyor. Asya piyasalarında genel olarak kırmızı bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne hafif alıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 13,93 – 13,95 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:35 itibariyle 13,93’lü seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne yataya yakın bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Ukrayna – Rusya arasındaki savaş Borsa İstanbul’da haber akışlarına bağlı volatil bir seyir izlenmesine neden oluyor. Yön bulmakta zorlanan BIST 100 Endeksi’nde bir süre daha haber akışlarına bağlı volatil bir seyir izlenmesi olası. Türkiye ekonomisini de yakından ilgilendiren başta enerji olmak üzere emtia fiyatlarındaki yükseliş birçok sektör ve aynı zamanda endeks için risk oluşturuyor. Endekste yukarıda kısa ve orta vadeli ortalamalar ile aralık ayında başlayan düşüş trendi 1.980 ile 2.010 aralığında buluşarak güçlü direnç oluşturmuş durumda. Bu bölge geçilemediği sürece yükselişlere temkinli yaklaşmak gerekiyor. Bu bölge geçilebilecek olursa son konsolide kanalının üst bandı olan 2.060 yeni güçlü direnç olacaktır. Aşağıda ise dünün düşüğü de olan 1.945 ilk destek noktamız.

Kaynak Gedik Yatırım
Hibya Haber Ajansı