Şirketin Side ( Von Resort Golden Beach ) ve Abant ( Von Resort Abant ) olmak üzere 2 tesisi bulunmaktadır. Side Tatil köyü 632 Konaklama biriminden oluşmaktadır. Yatak sayısı 2.600’dür.

Abant tatil köyü 61 Apart ve 60 otel odasından oluşmaktadır ve Yatak Sayısı 334’tür. Side tesisi yönetimin verdiği bilgiye göre 110 dönüm açık alan üzerine kuruludur. 2021/2Ç finansal raporuna göre bu iki tesisin kayıtlı taşınmaz defter değeri net 44 mn TL'dir. Arazi ve arsaların kayıtlı değeri ise 11.3 mn TL'dir.

Sahibinden.com sitesinden derlediğimiz satılık otel bilgilerine göre Antalya-Side-Alanya-Kemer-Manavgat bölgesinde denize sıfır konumda satış ilanı veren otellerin ortalama dönüm başına talep edilen fiyatı 15 mn TL düzeyindedir. Oda ve yatak başına talep edilen ortalama fiyatlar ise sırasıyla 1.3 mn ve 0.5 mn TL'dir. Bu rakamlara göre şirketin 110 dönüm ve 2,600 yatak sayısına göre piyasa fiyatı 1.3 - 1.6 milyar TL arasındadır. Otelin konumu ve kullanılabilir alanı göz önüne alındığında bu tesisin 2 milyar TL civarında bir piyasa değeri olabilir.

Diğer yandan anladığımız kadarıyla tesisin üzerindeki binalar vs. önemli bir yenilemeye ihtiyaç duymaktadır. Ayrıca Antalya çevresinden derlediğimiz satılık otellerin büyük bölümünün tesisleri Von Resort Golden Beach'den daha iyi durumdadır. Bu yüzen de talep edilen fiyatlar dönüm başına 6-38 mn TL arasında değişiklik göstermektedir. Buna ek olarak bölgeyi bilen turizmcilerle yaptığımız konuşmalara göre Antalya bölgesinde bizim araştırmalarımızda bulduğumuz otel sayısından çok daha yüksek sayıda otel ve tesisin satılık olduğu anlaşılmaktadır.

Abant tesisi içinse elimizde sağlıklı bir karşılaştırma yapacak veri olmamasına karşın, o bölgedeki otellerin geceleme fiyatları üzerinden yaptığımız kaba bir değerlemede, tesisin 60-100 mn TL arasında bir piyasa fiyatına sahip olabileceğni düşünmekteyiz.

Görüşümüze göre şirketin güncel piyasa değeri 3.6 milyar TL ile şirketin sahip olduğu varlıkların olası piyasa değerinin çok üzerindedir.

 

Kaynak İnfo Yatırım
Hibya Haber Ajansı