ABD Savunma Ar-ge Projeleri Dairesi'nde (DARPA) görevli bilim insanları, yeni tip corona virüs (covid-19) salgınıyla mücadele kapsamında ürettikleri cihaz deri altına sokularak virüs enfeksiyonunu tespit edebilecek bir mikroçip geliştirdi.

Bilim insanlarının iddiasına göre, Covid-19 şüphesi taşıyan söz konusu kişinin diyalize bağlandığında corona virüsü kandan çıkarabilen bir filtre de geliştirildi.

İNSAN HAREKETLERİ İZLENMEYECEK Mİ?

Söz konusu çip ABD medyasında yayınlanan '60 Minutes'te' ilk kez görüntülendi. DARPA yetkililerinin katılığı televizyon programında yaptığı açıklamada, Covid-19’u önceden tespit edebilen bir mikroçip geliştirildiğini açıkladı.

DARPA'nın bulaşıcı hastalık doktoru olan emekli Albay Matt Hepburn katıldığı programda, “Onu derinizin altına koyuyorsunuz, size vücudun içinde kimyasal reaksiyonlar olduğunu gösteriyor ve bu sinyal yarın semptom göstereceğiniz anlamına geliyor” diyerek mikroçipi masumlaştırmaya çalıştı.

Yetkililer, Pentagon’un, salgın şüphesi taşıyan kişinin her hareketini takip etmeyi amaçlamadığını ifade etseler de uzun süredir tartışma konusu olan “insanlara çip takarak her hareketi izlenebilecek” yorumları da iddia olmaktan çıkarak hayata geçirilmiş olacak.