Davutoğlu, Suriye ve Irak’ta masum halkı öldüren tekfirci katillere “mücahit” ve “öfkeli çocuklar” demişti

Organize suç lideri Sedat Peker, Suriye'deki Bayırbucak Türkmenlerine gönderdiği askeri teçhizat ve silahlarla ilgili olarak, "Silahlar terör örgütü El Kaide'nin Suriye kolu olan El Nusra'ya gitti." Dedim. Peker'in bu iddialarının ardından eski CHP Milletvekili Fikri Sağlar Ahmet Davutoğlu ortaya çıktı.

YouTube'da 8. videosunu yayınlayan organize suç örgütü Sedat Peker, Suriye'deki Bayırbucak Türkmenlerine gönderdiği askeri teçhizat ve silahlarla ilgili açıklamalarda bulundu. Peker, bu operasyonun "gerici faaliyetler" nedeniyle Türk Silahlı Kuvvetleri'nden ihraç edilen askerlerin öncülüğünde kurulan SADAT (Uluslararası Savunma Müşavirlik İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş.) tarafından düzenlendiğini söyledi.

Silahların terör örgütü El Kaide'nin Suriye kolu El Nusra'ya gittiğini belirten Peker, "Benim ismin üzerinden gitti ama göndermedim. SADAT’çılar gönderdi" dedi.

Peker'in açıklamalarının ardından Ahmet Davutoğlu'nun eski CHP Milletvekili Fikri Sağlar, “Sedat Peker 8. videosunda Suriye olayına girdi. Davutoğlu, Ağustos 2014'ten Mayıs 2016'ya kadar başbakanlık yaptı. Olayları iyi biliyor. Pelikanlar tarafından istifa eden Davutoğlu'nun Suriye'deki kargaşayı tek tek açıklaması gerekiyor. Susmakla muhalefet olmaz'' dedi.

 Merhum Türkeş'in oğlu AKP Milletvekili Tuğrul Türkeş, Ahmet Hakan'a verdiği röportajda, "Vallahi bu silahlar Türkmenlerin eline geçmedi" dedi ve bu konuda bir inkar yok.’’ Açıklamasında bulundu.