Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis, Irak seyahati dönüşünde uçakta gazetecilere açıklamada bulundu.

El-Ezher Kurumu Şeyhi Ahmed et-Tayyib ile Şubat 2019'da Abu Dabi'de aşırılıkla mücadele için "İnsani Kardeşlik" belgesi imzaladığının hatırlatılması üzerine Papa, Şii lider Sistani ile görüşmesinin de kardeşlik yolunun devamına yönelik önemli ve ikinci bir adım olduğunu belirtti. Papa, bunun gibi başka görüşmelerin de olacağını ifade etti.

Irak gezisinde Şiilerin en büyük dini mercisi Ali es-Sistani ile buluşmasının İran'a yönelik bir mesaj olup olmadığı konusunda ise Papa, "Bunun evrensel bir mesaj olduğuna inanıyorum. Bu inanç ve kefaret ziyaretini yapmayı ve kendini Tanrıya adamış, büyük ve bilge bir adamı görmeyi görev bildim. Sadece onu dinleyerek bunu anlarsınız."  dedi.

 Papa Franciscus, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a bir telgraf gönderdiğini söyledi. Papa telgrafta, "Irak'a Papa olarak yaptığım seyahatten Roma'ya dönerken Türk hava sahasına girdiğim şu esnada sizlere iyi dileklerimi sunuyor; Yüce Tanrı'dan size ve Türk halkına gani bereketler niyaz ediyorum." sözlerine yer verdi.