Geçtiğimiz yıl pandemi kaynaklı sanayi üretiminde duraklamalar yaşandığını ifade eden Üçay Grup CEO’su Turan Şakacı, “Pandemi kaynaklı üretimdeki duraklamaların bu yıl azaldığını görüyoruz. Tam kapanma ve kısıtlama kararlarına rağmen sanayi sektörlerine tanınan izinler, üreticilerin ara vermeden çalışmasını sağladı. Rakamlarda gördüğümüz iyileşmenin sebebini bu şekilde açıklayabiliriz. Öte yandan pandeminin etkilerini enerji üretimi, dağıtımı ve iklimlendirme sektörlerinde diğer sektörlere nazaran daha az hissettik. Enerji sektörü ne koşulda olursak olalım işlemeye devam edecektir. Enerji sektörü durursa, Türkiye durur” ifadelerini kullandı. 

“Enerji sektöründe sanayi verileri yüzde 25,3 arttı” 

Enerji sektöründeki 2020 ve 2021 yılları arasındaki farkları ortaya koyan Turan Şakacı, “TÜİK verileri Nisan 2020 ile Nisan 2021 ayları arasındaki sanayi üretiminin yüzde 25,3 arttığını ortaya koyuyor. Pandeminin getirdiği belirsizliklerin ortadan kalkması ve enerji talebinin artışı, arz oluşturmak için yeni yatırımlar yapılmasına neden oldu. Yeni yatırımların, ertelenen yatırımlarla birleştiğini düşündüğümüzde TÜİK verilerindeki artışı açıklayabiliriz” şeklinde konuştu. 

“Evlerde geçirilen zaman iklimlendirme sektörünü olumlu etkiledi” 

İklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörünü değerlendiren Üçay Grubu CEO’su Turan Şakacı, “TÜİK verilerine göre, iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektöründe yüzde 24,7’lik bir üretim artışı yaşandı. Tam kapanma ve kısıtlamalar nedeniyle evlerinde normalden çok daha fazla zaman geçirmeye başlayan insanlar, evlerini daha konforlu hale getirmek için pandemi öncesinde yaptıkları harcamalardan daha fazlasını yaptı. Bunun etkilerini sanayi verilerinde de görüyoruz” diyerek sözlerini sonlandırdı. 

Hibya Haber Ajansı